Obchodní družstvo Tempo nám pomáhá

13.01.2010 - Opavané už si zvykli, že při svých nákupech v supermarketu TERNO v Jaktaři mohou koupit i nějakou na pohled roztomilou drobnost sobě či někomu blízkému pro radost.

Obchodní družstvo TEMPO Opava totiž poskytuje Charitě Opava prodejní místo, a to právě ve svém supermarketu Terno. Keramické a tkané výrobky, které vyrábějí nevidomí a duševně postižení zaměstnanci Chráněné dílny ve Vlaštovičkách, tak mají k zákazníkům blíž.

Chráněná dílna vznikla v říjnu 2006 aby zaměstnávala právě lidi, kteří se kvůli svým handicapům jen těžko mohou zapojit do pracovního procesu. Ve Vlaštovičkách našli obživu, ale i možnost seberealizace. Každý jejich výrobek je malým zázrakem, který většina autorů nikdy nespatří.

O to víc budí obdiv jemné detaily zdobných prvků a barvy. Nevidomí, jako by nacházeli své oči v dotecích. Jak jinak si vysvětlit tu krásu, kterou vytvářejí? Jak uvedla vedoucí dílny Marie Bennková, přístup OD Tempo není jen pěkným gestem, ale pomocí, které si všichni v Chráněné dílně ve Vlaštovičkách nesmírně váží. „Jsme Obchodnímu družstvu Tempo vděčni a věříme, že vzájemná spolupráce bude pokračovat i v dalších letech. Těšíme se z každého prodaného výrobku, zvláště nyní, kdy se krize dotýká každého z nás a lidé musejí obracet každou korunu.“

(ih)