Návštěvníci OC Breda&Weinstein si mohli poslechnout barvy

21.11.2013 - Víte, jak zní jednotlivé barvy? Jak se pracuje s vodícím psem pro nevidomé? Jak mluví kuchyňská váha? Odpovědi na tyto a mnohé další otázky se mohli 13. listopadu dovědět návštěvníci Obchodního centra Breda&Weinstein. Ve zdejším „Prostoru pro dobrá řešení“, kde probíhají různorodé akce neziskových organizací pro veřejnost, totiž prezentovali zaměstnanci a klienti Domu sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách v rámci Dne nevidomých výuku sociální rehabilitace a předváděli mnoho pomůcek pro zrakově postižené a nevidomé.

Víte, jak zní jednotlivé barvy? Jak se pracuje s vodícím psem pro nevidomé? Jak mluví kuchyňská váha? Odpovědi na tyto a mnohé další otázky se mohli 13. listopadu dovědět návštěvníci Obchodního centra Breda&Weinstein. Ve zdejším „Prostoru pro dobrá řešení“, kde probíhají různorodé akce neziskových organizací pro veřejnost, totiž prezentovali zaměstnanci a klienti Domu sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách v rámci Dne nevidomých výuku sociální rehabilitace a předváděli mnoho pomůcek pro zrakově postižené a nevidomé.

Na výstavě se prezentoval také čtecí přístroj ClearReader, který si mohli v Domě sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách pořídit mimo jiné díky finanční pomoci Nadačního fondu Českého rozhlasu ze sbírky Světluška ve výši 30 tisíc korun.

Zájemci z řad návštěvníku Obchodní centra Breda&Weinstein si také mohli vyzkoušet brýle simulující různé oční vady, zahrát speciální Člověče nezlob se pro lidi s vadou zraku, jehož povrch byl dotykově upraven, nebo si vyzkoušet hmatové obrázky, hmatové hodinky, vibrační budík, hmatové domino, klasické herní karty obohacené o znaky v Braillově písmu, 3D hmatové průvodce různých měst, hmatové pexeso, zvukový rozlišovač barev a mnoho dalšího.

Na požádání a s velikou ochotou obyvatele charitního domu z Vlaštoviček ukázali vše co zvládají, co je baví, povykládali zážitky, perličky, či jen  příběhy svých všedních dnů. Celé dopoledne bylo velmi zajímavé a přínosné, kolemjdoucí lidé se zastavovali, poseděli u kávy a nechali se provázet zajímavostmi nebo si mohli prohlédnout i zakoupit rukodělné výrobky klientů z Vlaštoviček

Pestrý den všem klientům z Vlaštoviček zpříjemnilo také vyzkoušení jízdy na eskalátorech a procházka po Obchodním centru Breda&Weinstein s vodícími psy, kteří se samozřejmě také dočkali malé odměny.

Děkujeme partnerům