Nadační fond Avast pomohl ve Vlaštovičkách

26.11.2013 - Speciální počítačové vybavení Guide a aplikaci „knihomol“ pro nevidomé si mohli pořídit díky Nadačnímu fondu Avast v Domě sv.Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách. Nadace poskytla tomuto charitnímu středisku částku 25 tisíc korun.

Speciální programové vybavení Guide je asistenční program, který umožňuje nevidomému pracovat na počítači snadno a rychle bez zvláštních nároků na počítačové dovednosti. Součástí programového vybavení Guide je také speciálně upravená klávesnice. Ta je vhodná pro klienty, kteří mají problémy se standardní klávesnicí, protože obsahuje jen nejnutnější klávesy pro ovládání.

„Ale to není vše,“ vypočítává Zuzana Janků z Domu sv. Cyrila a Metoděje. „Díky Nadačnímu fondu Avast jsme mohli zakoupit také aplikaci ´knihomol´, umožňující pohodlné stahování knih a časopisů. Díky tomuto programovému vybavení se lidé se zrakovým znevýhodněním z Vlaštoviček mohou dále vzdělávat, kvalitně trávit volný čas a lépe komunikovat se světem.“ Výše zmíněné zařízení totiž povede uživatele k samostatnosti a nezávislosti na cizí osobě.

Děkujeme!