Mravenečku se Den otevřených dveří podařil

27.09.2013 - Až šedesát lidí využilo tradičního Dne otevřených dveří a navštívilo ve středu 25. září Mraveneček - denní stacionář pro děti a mládež s kombinovanými vadami. Byli mezi nimi nejen zástupci rodin klientů tohoto zařízení Charity Opava či pracovníci z jiných sociálních zařízení, ale také řada sponzorů a sympatizantů, kteří Mravenečku věnují už léta příkladnou péči.

Až šedesát lidí využilo tradičního Dne otevřených dveří a navštívilo ve středu 25. září Mraveneček - denní stacionář pro děti a mládež s kombinovanými vadami. Byli mezi nimi nejen zástupci rodin klientů tohoto zařízení Charity Opava či pracovníci z jiných sociálních zařízení, ale také řada sponzorů a sympatizantů, kteří Mravenečku věnují už léta příkladnou péči.

Chybět nemohl například Pavel Novotný, místopředseda Okresního fotbalového svazu, který patří k hlavním organizátorů akce „Pomozte postiženým dětem“, podívat se přišel také ředitel Ostroje Opava Dalibor Kunčický, ředitel regionálního centra AutoCont Jindřich Zimola, zaměstnanci firmy Promotion & Sale z Ostravy i někteří starostové obcí Hlučínska i Opavska. Hojná účast potěšila nejen pracovníky Mravenečku, ale především jeho klienty, kteří uvítají každou společnost a rádi se s hosty seznámili a popovídali si s nimi. Za všechny ohlasy uvádíme vzkaz, který napsala do kroniky paní Kateřina, jedna z návštěvnic Dne otevřených dveří: „Při vstupu do tohoto zařízení na mě dýchla atmosféra tepla domova. Paní vedoucí se mne hned ujala, provedla mě všemi prostory, vysvětlila chod Mravenečku, skladbu klientů, využití místnosti a mně se tady chtělo zůstat. Ze všech zaměstnanců čiší klid a trpělivost, zdobí je úsměv, který doplňuje příjemnou atmosféru. Přeji všem klientům, aby se zde cítili jako doma, přinejmenším jako já - a zaměstnancům, aby v nich zůstalo to světlo uvnitř, které mají.“

Všem návštěvníkům patří velký dík za jejich zájem.

Děkujeme partnerům