Mravenečci vyzráli na vedra. Jsou doma, ale vlastně i venku

14.08.2020 - Jsou stále u sebe v Mravenečku, ale vlastně zároveň i venku. Terasa, na kterou ústí prostory Denního stacionáře Mraveneček na Neumannově ulici v Opavě, je v těchto horkých dnech k nezaplacení. Klienti zde spolu s personálem grilují, dají si kávu nebo zmrzlinu a jsou v chládku i na čerstvém vzduchu.

„Občas si s klienty zajedeme na procházku, ale v těchto horkých dnech by to bylo pro všechny náročné. Proto si v Mravenečku uděláme třeba zmrzlinové poháry a posadíme se na terasu,“ říká vedoucí Mravenečku Jana Konopková. Do zahrady situovaná terasa se vůbec stala místem, kde se krásně tráví letní dny. Už dvakrát tu také grilovali a třetí grilování je v plánu na závěr prázdnin jako rozloučenou s létem. “Klienti to mají moc rádi, je to jejich oblíbená činnost,“ doplňuje Jana Konopková. „Vždy si každý přinese z domu, co má rád, špekáčky, sýry, klobásky, o to ostatní se už postaráme.“

Terasa je zkrátka oblíbeným místem Mravenečku. I proto se všichni těší, že na podzim projde rekonstrukcí a příští léto jim na ni bude ještě lépe.

----------------------

Denní stacionář Mraveneček poskytuje ambulantní služby mladým lidem s těžkým tělesným a mentálním postižením z Opavy a okolí. Posláním stacionáře je pomáhat těmto lidem dosáhnout co nejvyšší soběstačnosti a současně jim umožnit smysluplně trávit volný čas v kolektivu vrstevníků.

Děkujeme partnerům