Městská policie nezatýkala

16.01.2008 - Když se na dvoře Charity Opava v Jaktaři objeví auto s polepy Městská policie, může mnohého zaměstnance napadnout. Nejel jsem rychleji, než je dovoleno? Neparkuji špatně? Ale ne vždy plní Městská policie funkci represivní.

Bílo-modré auto zaparkovalo na charitním dvoře také 15. ledna. Dva městští strážníci si to neomylně zamířili do Rehabilitačních dílen a zdrželi se poměrně dlouho. Nezatýkali, nepokutovali, ale přijeli, aby seznámili klienty s bezpečností v bytě, ve městě, na silnici, na kole a poskytli mnoho dalších potřebných informací, které dnes a denně potřebují.

Dobrou spolupráci mezi charitním střediskem Rehabilitačních dílen a Městskou policií si nemůže vynachválit Pavel Rychta, vedoucí rehabilitačních dílen, který řekl: „Dnes to nebyla první návštěva strážníků a ani poslední. Určitě jsou získané informace dobré nejen pro klienty, ale i pro nás.“

„Dnes nás poučili o základních dopravních značkách, jak zvýšit bezpečnost při jízdě na kole, způsob zatýkání, ale ukázali nám i služební zbraň a náboje. Byl to pro všechny velký zážitek, protože držet v ruce zbraň je něco jiného, než ji vidět v televizi,“ zhodnotila Petra Kremerová, vychovatelka a dodala: „Tímto bych ráda poděkovala panu Ivo Špičákovi a jeho kolegyni Pavle Losertové za jejich vstřícnost.“