Lucie Lichá přebrala na Dni sociálních služeb ocenění Opavský anděl

16.06.2017 - Již po dvanácté proběhl ve středu 14. června na Horním náměstí v Opavě Den sociálních služeb, jehož cílem je přiblížit široké veřejnosti sociální a související služby působící v Opavě. Charita Opava nemohla chybět, mimo jiné proto, že během akce přebrala ocenění Opavský anděl vedoucí Radosti Lucie Lichá.

Již po dvanácté proběhl ve středu 14. června na Horním náměstí v Opavě Den sociálních služeb, jehož cílem je přiblížit široké veřejnosti sociální a související služby působící v Opavě. Charita Opava nemohla chybět, mimo jiné proto, že během akce přebrala ocenění Opavský anděl vedoucí Radosti Lucie Lichá.

Mezi dvaceti poskytovateli sociálních služeb z Opavy a okolí Charita Opava tak jako každý rok představovala své služby, ale také prodávala výrobky svých chráněných dílen. „Novinkou bylo bezplatné měření tlaku a tělesného tuku pracovníky Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje, a také vyšetření zraku zástupci optiky,“ uvedla Monika Macháčová z odboru sociálních věcí Magistrátu města Opavy, který celou akci organizuje. Nechybělo vystoupení hudebních i tanečních talentů, rozličné atrakce pro děti i soutěže o zajímavé ceny. Programem provázel moderátor rádia Impuls Adam.

Závěr letos nově patřil předání ceny Opavský Anděl pro nejlepší pracovníky v sociální oblasti. V kategorii „Práce s dospělými“ si toto ocenění přebrala z rukou náměstka primátora Josefa Stiborského také vedoucí Sociálně terapeutické dílny pro mentálně postižené Radost Lucie Lichá. Více informací o ocenění přinese prázdninový Domovník.

Děkujeme partnerům