Lepší pracovní podmínky v chráněných dílnách

29.11.2012 - Přestavby, které se uskutečnily s podporou Moravskoslezského kraje a Nadace OKD v prostorách charitních chráněných dílen, zlepšily pracovní podmínky zaměstnanců...

Hned dvě přestavby v prostorách charitních chráněných dílen, které přispějí nejen k lepším pracovním podmínkám na pracovištích, ale také k většímu komfortu zaměstnanců, byly v říjnu úspěšně zakončeny kolaudacemi.

V Chráněných dílnách sv. Josefa v Jaktaři byl v rámci projektu „Rozšíření zázemí v chráněných dílnách Charity Opava“ rekonstruován sklad keramiky. „Snížením stropu jsme v horním patře získali místo pro sociální zázemí pro ženy. Šatny byly vybaveny novými šatní skříňkami,“ řekla vedoucí Eva Žídková, která dále uvedla, že projekt byl spolufinancován z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Tento projekt se týkal také přestavby Chráněné dílny ve Vlaštovičkách, kde se uskutečnily stavební úpravy dílny, kanceláře a skladu. „Keramická dílna se zvětšila o nový prostor, který bude sloužit ke glazování výrobků a budou se zde rovněž provádět kompletační práce. Přístavbou kanceláře pak vzniklo více místa pro šicí dílnu. Zůstalo i na vybavení, máme nové regály a stoly pro zaměstnance,“ uvedla vedoucí Chráněné dílny Vlaštovičky Marie Bennková.

Na rekonstrukci ve Vlaštovičkách přispěla vedle Moravskoslezského kraje také Nadace OKD, když podpořila projekt „Nové prostory a podpora prodeje“ z programu „Pro zdraví“.  Zvláštní příspěvek jsme obdrželi i na nákup regálů a stolů.  Přispěla na něj Nadace OKD, když ocenila masky klientů a zaměstnanců v karnevalovém průvodu, který se usktečnil 1. září v Karviné. 
Za všechny dotace a příspěvky děkujeme.

Děkujeme partnerům