Koledování je v plném proudu

08.01.2009 - Už od minulé soboty navštěvují koledníci Tříkrálové sbírky domácnosti na Opavsku. Že koledování není vůbec nudná záležitost, to by mohli potvrdit téměř všichni.

Kolikrát se koledníčci svezli po kluzkém ledě, nebo jak s námahou vycházeli s písni na rtech do nejvyšších pater paneláků, by vzpomínal nejeden z nich. Jedním z hrdinů uplynulé Tříkrálové sbírky byl jistě Daniel Kopf z Opavy (na fotografii), který koledoval přímo ve městě Opava. Tohoto pravidelního koledníka od pomoci při letošní sbírce neodradila ani taková mrzutost, že si během vánočních prázdnin zlomil při zimních radovánkách obě ruce.

Průběžné informace z obcí kolem Opavy ukazují, že výsledky Tříkrálové sbírky budou ještě lepší než v loňském roce. Přesto, skoro tradičně, chyběli koledníci pro samotnou Opavu. Dvojnásobnou radost z požehnání, které s sebou přinášeli koledníci, měli senioři. Byli rádi, že je ve dnech, kdy pro ně nebylo snadné vycházet ven, navštívili milí mladí lidé. Mnozí koledníčci byli obdarováni nejen do kasičky, ale i nějakým cukrovím. Podruhé mohou mít senioři využívající sociální a zdravotnické služby Charity Opava radost ze zkvalitněných služeb. Letošní sbírka je totiž určena k tomuto účelu.