Klienti Radosti vystoupí na Ponožkovém dni

19.03.2018 - Klienti Sociálně terapeutické dílny Charity Opava Radost vystoupí 21. března na tradičním ponožkovém dni, který probíhá u příležitosti Světového dne Downova syndromu.

Klienti Sociálně terapeutické dílny Charity Opava Radost vystoupí 21. března na tradičním ponožkovém dni, který probíhá u příležitosti Světového dne Downova syndromu.

Akce, kterou v Opavě pravidelně pořádá opavské Speciálně pedagogické centrum pro děti a žáky s tělesným a mentálním postižením Srdce, proběhne ve středu 21. března dopoledne v kulturním domě Rybníček v Opavě. Na Ponožkovém dni, který letos organizátoři pojali jako inkluzi v praxi, vystoupí například žáci Základní školy a Praktické školy Slezského odboje a dalších organizací. Klienti Radosti zopakují skvělé představení hry stínů, jímž u únoru nadchli publikum Retro plesu Radosti.

Onemocnění Downovým syndromem je způsobeno ztrojením 21. chromozomu, proto je datum určeno právě na 21. března. Ani ponožky v názvu nejsou zvoleny náhodně – právě je totiž chromozomy připomínají.

Děkujeme partnerům