Klienti RADOSTI sehráli skvělý turnaj s borci BK Opava

20.02.2018 - Úkol trenéra Basketbalového klubu Opava Petra Czudka pro klienty Radosti zněl jasně: rozdělte se dopředu do čtyřech mužstev, vezměte si dresy a nastupte 20. února v deset hodin v opavské hale k zápasu. Spolupráce BK Opava a Sociálně terapeutické dílny Charity Opava Radost totiž bude pokračovat regulérním basketbalovým turnajem.

Úkol trenéra Basketbalového klubu Opava Petra Czudka pro klienty Radosti zněl jasně: rozdělte se dopředu do čtyřech mužstev, vezměte si dresy a nastupte 20. února v deset hodin v opavské hale k zápasu. Spolupráce BK Opava a Sociálně terapeutické dílny Charity Opava Radost totiž bude pokračovat regulérním basketbalovým turnajem.

„BK Opava a Radost jsou jeden tým“, hlásaly loni v lednu novinové titulky po premiérovém setkání klientů Radosti s opavskými borci. Basketbalové hvězdy pro ně u sebe v hale připravily čtyři tréninková stanoviště, kde je učily driblovat, házet na koš a další finty. V květnu 2017 pak opavští basketbalisté Radosti návštěvu oplatili v jejím sídle v Jaktaři, kde pro ně nadšení klienti na oplátku přichystali šest stanovišť, na nichž museli obstát zase v jejich disciplínách, tedy tkát koberce, šít na šicím stroji nebo plést košíky z papíru.

Pro klienty Radosti byla obě setkání ohromným zážitkem, mnozí od té doby chodí opavským basketbalistům fandit, nebo si jako velkou vzácnost schovávají speciální trička s logy BK Opava a Charity Opava a nápisem „Držíme si palce!“ Na to, až si budou moci zahrát se svými idoly skutečný zápas, se tak těšili, že mnoho dní dopředu nemluvili o ničem jiném.

V tričkách s podpisy svých idolů pak v den D přesně v 10 hodin nastoupila celkem čtyři mužstva Radosti, kterým trenér Petr Czudek přidělil vždy po dvou svých svěřencích – a velký mač mohl začít.

Po rozcvičce na čtyřech stanovištích, při které si klienti Radosti vyzkoušeli hod na koš, se střetla v zápasu každý s každým na čas všechna čtyři mužstva. A klienti Radosti si počínali tak zkušeně, že občas zaskočili i zkušené borce Národní basketbalové ligy, byť – jak podotkl Petr Czudek – jejich nadšená hra spíše připomínala freestyle.

Nasazení a radost ze vstřelených košů všechny tak pohltila, že když Petr Czudek po hodině a půl litých zápasů ohlásil konec turnaje a pozval všechny na závěrečné focení, nikoho ani nenapadlo pátrat po tom, kdo vlastně vyhrál. Nakonec vždyť o to vůbec nešlo.

„Děkujeme Petru Czudkovi a jeho týmu, že si na nás opět udělali čas. Sami jste mohli vidět, jak ohromný a skvělý zážitek to pro ně byl,“ vzkazuje vedoucí Radosti Lucie Lichá. A klienti Radosti, z nichž mnohé již znají basketbalisté jmény a zdraví se s nimi jako se starými známými, se už teď zase těší na brzkou návštěvu mužstva BK Opava u sebe v Jaktaři.

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Děkujeme partnerům