Klienti Radosti připravili skvělý raut

01.12.2015 - Klienti Radosti připravili raut pro studenty Slezské Univerzity v Opavě.
Úžasný raut připravili pro studenty oboru Veřejná správa a regionální politika Slezské univerzity v Opavě klienti sociálně terapeutické dílny Radost. Vysokoškoláci přišli do Charity Opava na exkurzi Chráněných dílen sv. Josefa a Wellness centra v doprovodu docentky Heleny Kolibové.
 
Raut se uskutečnil na jaktařské faře. Vedle pracovníků Radosti jej připravovali hlavně klienti, kterých se přihlásilo rovnou deset. Jak uvedla pracovnice Zuzana Jurečková, uživatelé dílny se snažili ze všech sil a odvedli dobrou práci, kterou studenti ocenili . Den před rautem udělali klienti velmi dobrý těstovinový salát, čokoládový dezert, upekli kokosovou buchtu a slané šneky z lístkového těsta. Ty zvládli úplně sami, protože  je nepekli poprvé.
 
V den exkurze se připravovala studená kuchyně. „Měli jsme pět druhů pomazánek na jednohubky, salámové a sýrové mísy. Klienti byli moc šikovní a práce jim šla od ruky. Kdybychom to měli dělat sami, nebyli bychom tak rychle hotoví. Kromě toho jim tato práce přinesla spoustu radosti. Cítili se důležití a uvědomovali si své vlastní schopnosti. Své úkoly zvládli také Jirka Musila a Magda Flégrová, kteří na rautu obsluhovali,“ dodala Zuzka Jurečková.

Děkujeme partnerům