Klienti Radosti přebrali šest tisíc korun za vydraženou vstupenku na Hradecký festival č. 001

28.05.2020 - Loni v prosinci vyhlásil festival Hradecký slunovrat charitativní dražbu dárkové dřevěné vstupenky s číslem 001. Výtěžek dražby vstupenky na červnový festival v Hradci nad Moravicí byl již podruhé určen klientům sociálně terapeutické dílny Radost, kterou provozuje Charita Opava. V dražbě, která probíhala na facebookové stránce festivalu Hradecký slunovrat, přihazovalo osm lidí. V závěrečné licitaci ji nakonec za 5.500 korun získal Václav Jílek, člen štábu Hradeckého slunovratu, kterého návštěvníci znají také jako moderátora scény pod Bílou věží. Částku, navýšenou na rovných šest tisíc korun, předal klientům Radosti v jejich sídle v Jaktaři v úterý 26. května.

Václava Jílka spolu s klienty přivítala vedoucí Radosti Tereza Šenková, která mu poděkovala, provedla sídlem střediska a seznámila s jeho činností. „Jsem rád, že mohu přispět na dobrou věc,“ říká Václav Jílek, který žije střídavě v Praze a Opavě. A není bez zajímavosti, že v letech 1990 až 1999 byl tajemníkem legendárního lidoveckého předsedy Josefa Luxe.

Dražba byla pokračováním těsné spolupráce Hradeckého slunovratu a Charity Opava. Charitní chráněné dílny vytvářejí pro festival řadu výrobků merchandisingu, včetně dřevěných dárkových permanentek vyrobených na speciálním laseru. Festival také loni spolu s Charitou Opava zorganizoval velmi úspěšnou sbírku na elektrický invalidní vozík pro paní Helu Jombíkovou a klienti Radosti také Hradecký slunovrat v roce 2019 zahájili svým stínovým divadlem. A návštěvníci Hradeckého slunovratu se s klienty Charity Opava budou moci potkat také letos v červnu, protože dva z nich budou obsluhovat ve speciální kavárně.

Děkujeme partnerům