Klienti RADOSTI drželi službu ve Slezském divadle v Opavě (doplněn odkaz na reportáž TV NOE z 16. března)

05.03.2017 - Diváky, kteří se vypravili v neděli 5. března do Slezského divadla v Opavě na představení Hraběnka Marica, čekalo hned po vstupu do foyer překvapení. Speciální služba jim zde předala malé dárečky a letáčky s divadelním programem. Tou službou byli klienti sociálně terapeutické dílny Radost Charity Opava.

Sociálně terapeutická dílna Radost, určená lidem s mentálním a duševním onemocněním, tak zakončila měsíční oslavy 25 let své existence, které probíhaly pod názvem Žijí tady s námi. Od konce ledna do začátku března mohli občané Opavy klienty Radosti potkávat na netypických místech a v netypických rolích, například na tréninku či zápasu prvoligového Basketbalového klubu Opava, kde pomáhali s trháním lístků, na velmi vydařeném výročním plese v kulturním domě Rybníček, vernisáži fotosoutěže Můj svět ve Slezském zemském muzeu či právě v neděli ve Slezském divadle.

„Chtěla bych poděkovat všem, kteří nám umožnili oslavit výročí mezi lidmi, naši klienti mají díky ochotě mnoha lidí spoustu krásných a zajímavých zážitků,“ děkuje vedoucí Radosti Lucie Lichá. A podle reakcí okolí byla všechna netypická setkání s klienty Radosti obohacující i pro veřejnost. Vždyť v poslání tohoto střediska Charity Opava je uvedeno, že se jeho pracovníci mají snažit překonávat stigmatizaci lidí s mentálním postižením či duševní poruchou, začlenit je co nejvíce do běžné společnosti a přispět k tomu, aby je okolí přijímalo pozitivně. „A to se, myslím, si, díky těmto oslavám opravdu povedlo,“ dodává Lucie Lichá.

Klienti Radosti si během oslav svého výročí, které se těšily značnému zájmu sdělovacích prostředků, zvykli na to, že se z nich staly mediální hvězdy.

Na tomto odkazu si můžete pustit reportáž, kterou o výročí 25 let RADOSTI odvysílala TV POLAR 1. března 2017 - začíná v čase 5.23 min.

Akci natáčela také natáčela TV NOE,  její reportáž ze čtvrtku 16. března najdete na tomto odkazu v čase 16.34 minut: