Klienti Mravenečku malovali obrazy

09.10.2012 - Nadace ArcelorMittal umožnila klientům charitního stacionáře Mraveneček, aby absolvovali prožitkový kurz olejomalby technikou Boba Rosse...
Jednodenní prožitkový kurz olejomalby, který klientům a zaměstnancům charitního stacionáře Mraveneček, umožnila Nadace ArcelorMittal, byl skutečně plný neobyčejných zážitků. Z Terezky, Petra, Martina a Vendulky se stali umělci a za asistence zaměstnanců stacionáře si namalovali nádherný obraz. Společnými silami zvládli techniku, dnes již nežijícího amerického lékaře, Boba Rosse. Výuku vedl Pavel Michalica - certifikovaný lektor z Lounovic pod Blaníkem.
 
Výsledek byl jedna báseň a potvrdil Rossovy proklamace, že malování je skutečně pro každého. Klienti si obrazy vezmou domů a jak uvedl pracovník Mravenečku Lubomír Blecha, většina z nich už ví, koho svým dílem obdarují.
 
Nadace ArcelorMittal podporuje projekty Charity Opava, a především Mravenečku, již delší dobu. Z takzvaných minigrantů už zaměstnancům přispěla na kurz bazální stimulace a kurz míčkování. Obě tyto terapeutické metody významně ovlivňují zdravotní stav klientů, kteří trpí těžkými kombinovanými vadami.
 
Letos dala Nadace ArcelorMittal zelenou projektu „Výtvarné kurzy a výtvarné potřeby pro stacionář Mraveneček“. Vedle prožitkového kurzu olejomalby, tak ve stacionáři mohli nakoupit i další výtvarný materiál, s nímž budou pracovat v rámci arteterapie. DĚKUJEME!

Děkujeme partnerům