Již 16 let mezi Vámi

31.01.2008 - Začátkem února si Rehabilitační dílny připomenou 16. výročí svého vzniku a oslaví to tradičním maškarním rejem, tentokrát na téma Star Dance. Za ta léta poskytly služby 111 klientům.
Začátkem února si Rehabilitační dílny připomenou 16. výročí svého vzniku a oslaví to tradičním maškarním rejem, tentokrát na téma Star Dance. Za ta léta poskytly služby 111 klientům.

Klienti Rehabilitačních dílen Charity Opava se zapojovali do práce v dřevo dílně, šicí a tkalcovské dílně, v keramice, sezónně na zahradě a ve skleníku a nově také ve výtvarné dílně, která je určena především klientům vyžadujícím odlišný způsob práce.

„Kromě těchto pracovních činností nabízíme nácvik sebe obsluhy a to vaření, úklid a procvičování školních vědomostí. V odpoledních hodinách nabízíme volno časové aktivity jako jsou společenské hry, vycházky, canisterapie, hudební, tělovýchovné a výtvarné činnosti,“ přibližuje činnost Pavel Rychta, vedoucí rehabilitačních dílen.

Nejen pracovní nasazení je možno zažít v dílnách, ale i výlety do přírody a za poznáním, kulturní aktivity, například divadelní představení a výstavy. „Program doplňujeme průběžně během roku. K tomu patří oslavy narozenin, Dne matek, Vánoc a další,“ doplňuje Petra Kremerová, vychovatelka.

V prostorách dílen jsou pořádány výstavy výtvarné tvorby a prodejní výstavky výrobků. Výtvarná dílka se příležitostně vystavují i na jiných místech např. v HM Tesco, Městské knihovně v Opavě.

Podpořit nás můžete zasláním dárcovské SMS ve tvaru: DMS CHARITAOPAVA na tel: 87777

Děkujeme za vaši přízeň.

Děkujeme partnerům