Jak vypadalo Tříkrálové putování po opavských institucích

07.01.2009 - VIP skupinka Tří králů, Kašpar, Melichar a Baltazar se vydali 6.ledna na svou pouť. Cílem bylo přinést požehnání pro pracovníky i klienty opavských institucí do začátku nového roku, který bude jistě náročný. Výsledek jejich koledování prospěje opavským seniorům ke zkvalitnění života.
VIP skupinka Tří králů, Kašpar, Melichar a Baltazar se vydali 6.ledna na svou pouť. Cílem bylo přinést požehnání pro pracovníky i klienty opavských institucí do začátku nového roku, který bude jistě náročný. Výsledek jejich koledování prospěje opavským seniorům ke zkvalitnění života.


Ani mrazivé počasí neodradilo odhodlanou skupinku z Charity Opava roznášet radost zpěvem a malým dárečkem. Tři písmena K+M+B 2009 psali na všechny veřeje, kam si lidé přáli. Hned zrána navštívili Tři králové příslušníky Policie České republiky, poté pokračovali na Úřad práce v Opavě. Stranou nezůstal ani Magistrát města Opavy, jejíž návštěvu podpořil v roli krále Melichara i opavský děkan Pavel Cieslar. Kromě vlídného přijetí panem primátorem Ing. Zbyňkem Stanjurou, zavítali i na odbory sídlící v Hlásce. Další zastavení následovalo na Krnovské ulici, kde se podařilo popřát například paní Suchopárové z odboru výstavby zároveň k jejím narozeninám. Zazpívat, předat požehnání a poděkovat za dobrou spolupráci při Tříkrálovém průvodu přišli králové i na Městskou Polici Opava.

Nemalou radost způsobila návštěva ve Slezské nemocnici v Opavě. Rozzářené tváře pacientů, úsměvy personálu i díky za zpříjemnění mnohokrát těžkých chvil na lůžku slyšeli králové snad všude. Putování bylo ukončeno ve středisku Denní stacionář pro seniory, kde se klienti s chutí ke zpěvu přidali. Přinášet radost bylo nádherné i pro samotné Tři krále.

Děkujeme partnerům