Jak (ne)budeme mít otevřeno o prázdninách

01.07.2016 - Prázdninová doba přináší čas dovolených a tedy v některých případech také úpravu otevíracích hodin. Přestože většina středisek Charity Opava bude mít i v létě otevřeno beze změn, u některých ke krátkodobému omezení provozu přece jen dojde.

Prázdninová doba přináší čas dovolených a tedy v některých případech také úpravu otevíracích hodin. Přestože většina středisek Charity Opava bude mít i v létě otevřeno beze změn, u některých ke krátkodobému omezení provozu přece jen dojde.

Tak například Mraveneček bude zcela uzavřen od 4. do 15. července, provoz zde obnoví opět od 18. července. V týdnu od 4. do 8. července bude také uzavřeno pracoviště Chráněné technické dílny ve Velkých Hošticích. Až do 8. července z důvodu čerpání dovolené bude uzavřeno pracoviště Wellness centra na Kylešovské 4, pracoviště v Jaktaři zavře jen na jeden den v pondělí 4. července. Tento den, tedy pondělí 4. července, nebudou otevírat ani v Denním stacionář pro seniory, jinak ale bude stacionář fungovat celé prázdniny v obvyklých časech. Radost - sociálně terapeutická dílna bude mít přes prázdniny zavřeno pouze první pondělí v červenci a srpnu, jinak zde poběží provoz v obvyklých hodinách.

Prázdninovému režimu se přizpůsobí také Mateřské centrum Neškola. To bude ale navíc poskytovat v prvním patře minoritského kláštera na Masarykově třídě v Opavě krátkodobé hlídání dětí předškolního i mladšího školního věku. Neškola bude mít v červenci a srpnu otevřeno vždy ve středu, čtvrtek a pátek od 8 do 12 hodin. „Pro děti jsme připravili pohybové hry a různá tvoření, například výrobu korálků či malování na textil či malování s básničkou. Chystáme také výlety do okolí,“ upřesňuje program vedoucí Neškoly Svatava Bláhová. Děti by si sebou měly vzít přezůvky a svačinu, cena hlídání je pouhých 20 korun na hodinu. Více informací o prázdninovém programu Neškoly najdete na www.charitaopava.cz a facebooku tohoto střediska.

Provozu zbývajících středisek se čas dovolených nijak nedotkne, Dům sv. Cyrila a Metoděje, Občanská poradna, Naděje, Chráněné a podporované bydlení, Pokojný přístav a další střediska budou mít otevřeno stejně jako po celý rok.

Děkujeme partnerům