Jak mají otevřeno jednotlivá střediska Charity Opava? (Průběžně aktualizováno)

28.05.2020 - Vyhlášení karantény, o němž v polovině března rozhodla vláda České republiky z důvodu obrany před koronavirem, se dotklo také provozu Charity Opava. „Přes všechny komplikace, které tato situace přinesla, je našim hlavním úkolem být nablízku všem, kdo pomoc Charity Opava potřebují,“ říká ředitel Charity Jan Hanuš. Jak tedy v omezeném režimu karantény fungují střediska Charity Opava? Sledujte aktuální stav, protože se pomalu začínáme vracet k normálu!

První opatření musela Charita Opava ze zákona přijmout již v pátek 13. března, den po vyhlášení stavu nouze. Ten si vyžádal uzavření Denního stacionáře pro seniory a denního stacionáře pro děti a mládež s kombinovanými vadami Mraveneček. Uvolňování regulací ale v těchto dnech přineslo dobrou zprávu pro Mraveneček, který bude moci otevřít v pondělí 25. května. O trochu déle si budou muset počkat klienti Denního stacionáře pro seniory, který znovu otevře až v pondělí 22. června. Obě střediska se už ale na své klienty ohromně těší!

Nucené uzavření z poloviny března už také skončilo ve Wellness centru Charity Opava. Od pondělí 4. května se totiž všichni zájemci o skvělé služby masérů tohoto charitního střediska mohou  znovu objednávat, protože od pondělí 11. května zde mají opět otevřeno. Samozřejmostí jsou nově zavedená hygienická a režimová opatření, například ochranná zástěna recepce, platební terminál pro odbavení bezhotovostních plateb nebo dávkovač na dezinfekci rukou v čekárně. Objednávat se můžete na tel. čísle 605 444 322 nebo e-mailu wellness@charitaopava.cz .

ttps://www.charitaopava.cz/clanek/wellness-centrum-charity-opava-je-zpet/2084

Od prvního dne koronavirové krize musela být uzavřena také sociálně terapeutická dílna Radost. Její pracovnice se zapojily do šití roušek a pomáhaly podle možností také v jiných střediscích Charity Opava, jakmile to bylo možné, braly také své klienty na individuální procházky. I zde se ale blýská na časy - Radost otevírá v pondělí 25. května a všichni se už na klienty moc těší!

https://www.charitaopava.cz/clanek/radost-musela-zavrit-ale-zamestnankyne-siji-rousky-pomahaji-v-jinych-strediscich-a-chodi-s-klienty-na-prochazky/2079

Občanská poradna a Naděje, jejichž součástí je také služba krizové pomoci Fénix, zrušily z důvodu nařízené karantény osobní schůzky s klienty, pracovnice středisek ale zůstaly k dispozici a zájemcům vycházely vstříc na  telefonních linkách či při mailové konzultaci. Občanská poradna poskytovala zdarma telefonickou a mailovou konzultaci a pomoc v orientaci v problémech souvisejících s karanténou, Naděje zájemcům nabízela bezplatně telefonickou a mailovou psychologickou podporu.

Od pondělí 27. dubna zde ale mohli obnovit také osobní konzultaci, byť ze přísných hygienických opatření. Více informací najdete zde:

https://www.charitaopava.cz/clanek/osobni-konzultace-jsou-nenahraditelne-obcanska-poradna-a-nadeje-pomalu-obnovuji-setkavani-s-klienty/2080

https://www.charitaopava.cz/clanek/na-dalku-ale-naplno-obcanska-poradna-radi-v-problematice-karanteny/2059

https://www.charitaopava.cz/clanek/karantena-muze-byt-napor-na-psychiku-nestydte-se-zavolat-na-stredisko-krizove-pomoci-nadeje/2062

V Chráněném a podporovaném bydlení pro duševně nemocné a také v Domě sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách u Opavy byl vyhlášen zákaz návštěv a vstupu jakýmkoliv cizím osobám. Provoz je zde omezen tak, aby se na jednom místě nesetkávalo více osob, a v obou zařízeních důsledně dbají na hygienu a ve větší míře také používají desinfekci.

I zde však rozvolňování regulací pomalu vrací provoz k normálu. Od 11. května mohli v Domě sv. Cyrila a Metoděje obnovit v plném rozsahu činnosti služby sociální rehabilitace poskytované ambulantní a terénní formou.

Bez zásadních omezení a v plném nasazení pracují po celou dobu nouzového stavu Chráněné dílny Charity Opava. V šicí, keramické, kompletační i technické dílně mají zaměstnanci povinnost dodržovat patřičné hygienické předpisy, v místnosti jich pracuje pouze předepsaný počet. Veškerou energii zde nejprve zaměřili na šití roušek a výrobě plastových ochranných štítů pro lékaře a zdravotní sestry, nyní už se pomalu věnují také odloženým a novým zakázkám. Na odkazech níže najdete zprávy o jejich nasazení i kreativitě.

https://www.charitaopava.cz/clanek/zmena-vyrobniho-planu-chranene-dilny-charity-opava-siji-rousky-nove--reportaz-tv-polar/2056

https://www.charitaopava.cz/clanek/rychle-a-zdarma-chranene-dilny-navrhly-a-vyrabeji-oblicejove-stity-pro-lekare-/2061

Ve velmi náročně situaci a v první linii se ocitly všechny tři terénní služby Charity Opava. Přesto byly pečovatelská, ošetřovatelská a hospicová služba po celou dobu k dispozici lidem, kteří jsou na jejich služby odkázaní. Vyrovnávat se ovšem musí s mnoha komplikacemi. Předně se jedná výlučně o ženské kolektivy a většina pečovatelek a zdravotních sester se musely zároveň postarat o své děti, které jsou z důvodu zrušení vyučování ve školách doma. „Řešily jsme to svépomocí, když s hlídáním malých dětí některých ošetřovatelek či pečovatelek pomohly větší děti jejich kolegyň,“ vysvětluje manažerka Charity Opava Petra Thiemlová. Pečovatelky a zdravotní sestry odvedly a stále odvádějí ohromný kus obětavé práce, za kterou si zalouží velké uznání.

Ve speciální režimu funguje dále Půjčovna kompenzačních pomůcek. Omezen je osobní kontakt, ale na vrácení či půjčení kompenzačních pomůcek se můžete domluvit na telefonu, který najdete v odkazu níže:

https://www.charitaopava.cz/clanek/i-nadale-pujcujeme-kompenzacni-pomucky-pouze-v-jinem-rezimu-nechodte-k-nam-ale-volejte/2057

Zavřena pro osobní kontakt v tuto chvíli zůstává až do odvolání také recepce ředitelství Charity Opava na ulici Přemyslovců v Jaktaři. Naši pracovníci Vám ale budou připraveni odpovědět na otázky na telefonních číslech či mailu, který najdete v sekci kontakty na této straně.

Mimořádná situace, která u nás nastala po vyhlášení karantény vládou České republiky, má dopad na každodenní život nás všech. Situace se navíc stále mění, proto je možné, že opatření, která jsme přijali v Charitě Opava, se budou muset průběžně měnit nebo upravovat. Aktuální informace o tom najdete vždy na těchto stránkách. „Jsme odhodlaní se s Boží pomocí snažit, abychom byli našim klientům po celou dobu k dispozici a mohli jim účinně pomáhat,“ slibuje Jan Hanuš.

Děkujeme partnerům