Hoštické dílny děkují za rekonstrukci

04.09.2013 - Když zapršelo, museli se brodit bahnem. Při suchu a větrném počasí se tady zase proháněla oblaka prachu. To vše už je minulostí. Vstupní dvůr a spolu s ním také značnou část areálu Chráněných technických dílen ve Velkých Hošticích byste dnes ani nepoznali – místo původního nevzhledného kamenitého a betonového povrchu ho nově zdobí krásná zámková dlažba. Za nákladnou rekonstrukci, která výrazně zkvalitní pracovní prostředí, patří poděkování majitelům této části areálu pánům Janu Peřinkovi staršímu a Janu Peřinkovi mladšímu.

Když zapršelo, museli se brodit bahnem. Při suchu a větrném počasí se tady zase proháněla oblaka prachu. To vše už je minulostí. Vstupní dvůr a spolu s ním také značnou část areálu Chráněných technických dílen ve Velkých Hošticích byste dnes ani nepoznali – místo původního nevzhledného kamenitého a betonového povrchu ho nově zdobí  krásná zámková dlažba. Za nákladnou rekonstrukci, která výrazně zkvalitní pracovní prostředí, patří poděkování majitelům této části areálu pánům Janu Peřinkovi staršímu a Janu Peřinkovi mladšímu.

„Nová úprava je skutečně ohromná změna k lepšímu,“ pochvaluje si vedoucí dílny Tomáš Schaffartzik. „Nový povrch totiž neznamená jen zlepšení pracovního prostředí, ale také umožní přesun materiálu pomocí paletových vozíků, protože v minulosti jsme byli odkázáni z důvodu nevyhovujícího povrchu pouze na vysokozdvižný vozík.“ 

Chráněná technická dílna ve Velkých Hošticích, která zpracovává především vyřazené elektrické spotřebiče, skartuje dokumenty či v novém lisu plastové odpady, zaměstnává handicapované lidi, kteří by jinak na trhu práce nenašli uplatnění. Na konci prázdnin jich zde pracovalo 30, přičemž další dva budou přijati v září. 

Rekonstrukce areálu proběhla v Hošticích v červenci. „Doufám, že jsme při ní příliš neobtěžovali obyvatele v okolí naší dílny,“ vzkazuje s omluvou na závěr Tomáš Schaffartzik místním,  „ale dvůr dnes díky tomu vypadá opravdu hezky a tak celkový výsledek bude jistě díky pronajímatelům přínosem i pro občany Velkých Hoštic.“ 

Děkujeme partnerům