Fotbal pomáhá Mravenečku

12.07.2012 - Charitativní akce OFS Opava přinesla letos Mravenečku 310.263,- Kč, za jedenáct let jsou to již téměř dva miliony
V sobotu 23. června, během společenského večera v kravařském Bully centru, který následoval po charitativní akci „Pomozte postiženým dětem“, převzal ředitel Charity Opava Jan Hanuš šek ve výši 310.263, Kč. Tuto akci pod hlavičkou Okresního fotbalového svazu Opava pořádal již po jedenácté bývalý ligový rozhodčí Andreas Drastík, a to za pomoci svých přátel Pavla Novotného a Petra Kašného. Výtěžek je pokaždé určen stacionáři Mraveneček Charity Opava.
 
Za jedenáct let se organizátorům podařilo získat pro Mraveneček, v němž Charita Opava pečuje o děti a mladé lidi s těžkým kombinovaným postižením částku blízkou dvěma milionům korun – celkem 1.894.218,- Kč.
 
„Děkuji všem – organizátorům, sponzorům, drobným dárcům, sportovcům a návštěvníkům akce. Když si uvědomíme, že výtěžek první akce byl pět tisíc korun, a nyní jsme téměř na dvou milionech, je to opravdu husarský kousek,“ uvedl ředitel Charity Opava Jan Hanuš. Peníze pomáhají financovat provoz stacionáře, část je pak věnována na provádění rehabilitační metody bazální stimulace, která klientům značně zkvalitňuje život.
 
Jak uvedl jeden z organizátorů Pavel Novotný, letos byl zaznamenán nejvyšší počet návštěvníků ze všech jedenácti ročníků. Organizátoři proto doufají, že vzestupný trend bude pokračovat i příští rok, a že také výtěžek by mohl být vyšší. 
 
DĚKUJEME VŠEM, KTEŘÍ SE NA TÉTO KRÁSNÉ AKCI PODÍLEJÍ!

Děkujeme partnerům