Dveře do ticha

26.01.2009 - Vejdete-li do Rehabilitačních dílen pro duševně nemocné a mentálně postižené, hned po pravé straně naproti kanceláře vedoucí, paní Bedrichové, vedou dveře do kouzelného světa. Pohoda, klid, relaxační hudba nebo jen prosté ticho a tma prozářená speciálním osvětlením. To čeká ode dneška každého návštěvníka dílen.
Vejdete-li do Rehabilitačních dílen pro duševně nemocné a mentálně postižené, hned po pravé straně naproti kanceláře vedoucí, paní Bedrichové, vedou dveře do kouzelného světa. Pohoda, klid, relaxační hudba nebo jen prosté ticho a tma prozářená speciálním osvětlením. To čeká ode dneška každého návštěvníka dílen.

Místnost zútulňují pastelové barvy, se kterými jsou v kontrastu pestrá sedačka a dvě černá relaxační křesla. Krásnou atmosféru vytváří speciální lampy a fosforeskující hvězdičky na stěnách místnosti. Nechybí potřeby pro různorodou činnost - gymnastické míče, hudební nástroje, výtvarné potřeby a minisystém na produkci relaxační hudby. A samozřejmě spousta polštářů.

Přicházejí klienti a poprvé si prohlížejí novou tvář místnosti. „Mně se nejvíc líbí to křeslo,“ jásá pan Láďa a neváhá ho ihned vyzkoušet. „ A mně zas ten koník,“ upřeně se dívá na puzzle s vyobrazením Paegase slečna Radka. Jak by ne, vždyť je to z velké části její dílo.

Novou relaxační místnost, kam chodí klienti odpočívat, pomohli zařizovat štědří dárci, kterým paní vedoucí vzkazuje: „Všem, kteří přispěli nějakým darem, velmi děkujeme. A zveme i zaměstnance jiných středisek, aby si přišli naši relaxační místnost prohlédnout a třeba i vyzkoušet.“

Děkujeme partnerům