Dnes je to na den přesně třicet let od oficiálního vzniku Radosti

02.02.2022 - Dnes je to přesně třicet let, co byla oficiálním jmenovacím dekretem založena sociálně terapeutická díla Charity Opava Radost. Výročí si zde ale zatím připomenou pouze v úzkém kruhu zaměstnanců a klientů. Důvodem je epidemická situace, která nepřeje větším oslavám, ale také skutečnost, že Radost v poslední době uspořádala několik veřejných akcí u příležitosti otevření svých zrekonstruovaných prostor v Jaktaři. Veřejnost ovšem o možnost připomenout si třicet úspěšných let tohoto jedinečného střediska Charity Opava nebude připravena.

Všichni doufají, že na jaře se situace s covidem-19 zlepší a budou moci pozvat zájemce na den otevřených dveří s programem, který by se mohl uskutečnit například na nové prostorné venkovní terase. O termínu budeme včas informovat na našem webu, facebooku Charity Opava a v médiích.

Sociálně terapeutická dílna Radost slouží lidem s lehkým mentálním postižením a chronickým duševním onemocněním ve věku od 19 do 64 let, kterým nabízí pracovní aktivity přizpůsobené jejich schopnostem a potřebám. Dílna je určena těm, kteří se chtějí učit pracovnímu režimu, a následně najít vhodné zaměstnání, navazovat a udržovat vztahy se svými kolegy a hlavně se osamostatnit v běžných činnostech dne. Založena byla jmenovacím dekretem 2. února 1992.

https://www.charitaopava.cz/informace/radost-socialne-terapeuticka-dilna/119

Děkujeme partnerům