Děti v chráněných dílnách

23.05.2011 - Děti z Mateřské školy na Olomoucké ulici přišly do Charity Opava a prohlédly si Chráněné dílny sv. Josefa...
Celá třída čtyřletých dětí z Mateřské školy na Olomoucké ulici dnes navštívila Charitu Opava. Tentokrát jejich cílem ale nebyl Denní stacionář pro seniory, kam drobotina z této školky pravidelně přichází s nacvičeným programem, aby potěšila babičky a dědečky. Děti se přišly podívat do šicí a keramické dílny Chráněných dílen sv. Josefa a objevily tam spoustu báječných věcí, včetně talířku s bonbóny.
 
Předškolákům se líbily především šité dekorativní postavičky a zvířátka, s nimiž si mohli chvíli pohrát. Mezi dětmi bylo i pár technicky zaměřených chlapců, které hned uchvátil vyšívací stroj řízený počítačem. Krejčí Petr Bsirský jim proto ukázal jak funguje.
 
Poté, co si děti prohlédly šicí dílnu, vypravily se se svými učitelkami a průvodcem Pavlem Šefránkem do keramické dílny, kde obdivovaly už hotové výrobky a překvapilo je, že hlína se válí stejně jako těsto o vánocích – a že stejně tak se z ní dají vykrajovat různé tvary formičkami.
 

Děkujeme partnerům