Čtvrtý ročník akce Cihla v Opavě opět úspěšný

06.06.2009 - Na Horním náměstí se už čtvrtý rok objevuje na přelomu května a června stánek Charity Opava a hemžení lidí v oranžových tričkách předznamenává Akci cihla. Ani letos tomu nebylo jinak. Prodej benefičních cihel pro mentálně postižené osoby probíhal letos po dva dny. 3. a 4. června bylo možné zakoupit cihlu od Moniky Žídkové nebo Afry. I když počasí bylo téměř aprílové, mnozí jste se zastavili a přispěli. Na náměstí jste zakoupili cihly za více než 21.000,- korun. Děkujeme!
Na Horním náměstí se už čtvrtý rok objevuje na přelomu května a června stánek Charity Opava a hemžení lidí v oranžových tričkách předznamenává Akci cihla. Ani letos tomu nebylo jinak. Prodej benefičních cihel pro mentálně postižené osoby probíhal letos po dva dny. 3. a 4. června bylo možné zakoupit cihlu od Moniky Žídkové nebo Afry. I když počasí bylo téměř aprílové, mnozí jste se zastavili a přispěli. Na náměstí jste zakoupili cihly za více než 21.000,- korun. Děkujeme!

Čtvrtý ročník v Opavě přišla podpořit Monika Žídková, Miss České republiky a Miss Europe 1995. Milá a úspěšná maminka prodávala zájemcům cihly ve čtvrtek dopoledne. „Akci cihla jsem si vybrala, protože jsem byla u jejich počátků. Vím, že penízky jdou na praktickou věc,“ řekla ke svému patronství Monika Žídková. Se synem Davidem namalovali několik cihel a pomohli věži porůst.

Středeční dopoledne pomohla sbírce Afra (Eva Grambalová – Bezdíčková), známá opavská tanečnice a finalistka Miss orient 2007. „Tihle lidé umí dobít neskutečnou energií. Zaslouží si naši pomoc. Na sbírce jsem se s nimi výborně pobavila,“ prohlásila s úsměvem Afra.

Cihlu si nakonec přišel zakoupit i herec Lukáš Hejlík, známý z televizního seriálu Ošklivka Katka. V současné době hostuje v opavském Slezském divadle v představení Bouře. Skromně se svěřil, že je tváří Akce cihla v Plzni. Zakoupenou cihlu krásně pomalovala jeho dcera Klárka.

Ani vy jste nezaháleli a psali a kreslili milé vzkazy svým bližním. I když občas dobrovolníci ze Slezského gymnázia zaslechli poznámku o krizi, je vidět, že mnozí z vás mají stále otevřené srdce pro potřebné.

Prodej cihel bude ukončen 10. července. Do té doby můžete cihly zakoupit v Krámku u Josífka na Kolářské ulici a v obchůdku v supermarketu Tempo za kruhovým objezdem v Opavě - Jaktaři. O předání výtěžku sbírky vás budeme informovat.

Děkujeme partnerům