Cihly jsou již k dostání

14.05.2009 - V letošním roce se Charita Opava opět zapojila do celonárodní sbírky Akce cihla. Od května jsou v Opavě k dostání na dvou prodejních místech benefiční cihly. Výtěžek z prodeje je již tradičně určen na podporu chráněného bydlení pro mentálně postižené.
Dejte cihle svoje jméno ...V letošním roce se Charita Opava opět zapojila do celonárodní sbírky Akce cihla. Od května jsou v Opavě k dostání na dvou prodejních místech benefiční cihly. Výtěžek z prodeje je již tradičně určen na podporu chráněného bydlení pro mentálně postižené.

Prodej benefičních cihel má v České republice hlubokou tradici. Cihly se prodávaly na divadla, školy, střediska pro děti a další zařízení. Portus Praha dal před deseti lety sbírce nový účel. Je to právě podpora chráněného bydlení pro mentálně postižené.

Letošní sbírka se nese v duchu v oslav 10. výročí trvání Akce cihla na podporu mentálně postižených. Charita Opava se do této celonárodní sbírky zapojila již počtvrté.

Prodej cihel zahájila v pondělí 11. května v Krámku u Josífka na Kolářské ulici 14 v Opavě (naproti kina Mír) a také v supermarketu TERNO v Opavě. Tam si mohou zájemci zakoupit cihlu v hodnotě 100 Kč až do 10. července. Dále proběhne prodejní akce 3. a 4. června na Horním náměstí v Opavě.

Výtěžek sbírky je letos určen na dovybavení chráněných bytů a na usnadnění práce mentálně postiženým.

Děkujeme partnerům