Chráněné dílny opět registrují poptávku po rouškách, zájem je o tzv. letní verzi

27.07.2020 - Znovuzavedená povinnost zakrývat si v uzavřených prostorách obličej se promítla také do poptávky po rouškách, které šijí Chráněné dílny Charity Opava. Zájem je mimo jiné o takzvanou letní verzi, přes kterou se lépe dýchá.

Chráněná dílna v Jaktaři v tuto chvíli registruje kromě zvýšeného prodeje jednotlivých roušek pro občany také větší firemní zakázky. „Jsme proto připraveni přerušit práci na stávajících zakázkách jiného zboží a do šití roušek ve velkém se znovu pustit,“ popisuje Ludmila Slaninová z těchto dílen. V případě zájmu je možno volat na tel. 731 573 971. Zákazníci si podle Slaninové velmi pochvalují takzvanou letní verzi roušky, která je oproti té původní tenčí a lehčí, díky čemuž se v ní dá vydržet i ve větším horku.

Na větší poptávku po rouškách je dopředu připravena také dílna ve Vlaštovičkách, kde předběžně zjišťoval možnost dodání většího počtu Magistrát města Opavy. „Máme našité roušky do zásoby a také asi 700 nastříhaných polotovarů, které jsme si schovali pro případ nástupu druhé vlny koronakrize,“ říká vedoucí dílen Marie Bennková. Zakázky zde přijímají na tel. 739 002 711.

Jednotlivé roušky je možno zakoupit v dílenských prodejnách v Ternu v Jaktaři, v krámku v areálu ředitelství Charity Opava v Jaktaři nebo obchodním centru Breda & Weinstein.