Charitní šatník přijímá jen dětské a pánské oblečení, dámského máme dostatek

31.10.2018 - Dětské a také pánské oblečení, především trika, svetry, košile a bundy, aktuálně přijímá charitní šatník Střediska krizové pomoci Naděje na Kylešovské ulici č. 10. Odmítat musí naopak dámské oblečení, kterého má dostatek.

Možnost charitního šatníku přijímat oblečení je závislá na poptávce klientů – a ti například nejeví zájem o dlouhé kabáty, saka, obleky, společenský oděv, kožichy, dětské zavinovačky či plavky. „Potýkáme se často s tím, že nám lidé nosí věci po zemřelých příbuzných, v drtivé většině po zemřelých rodičích. Většinou se jedná právě o obleky a podobné oblečení, které musíme odmítat, protože ze zkušenosti víme, že toto oblečení si lidé nevybírají,“ vysvětluje krizový intervent Tereza Adamcová. Z tohoto důvodu v šatníku nepřevezmou také kabelky, ubrusy, potřeby do domácnosti či lůžkoviny.

Potřeby klientů se mění například s různými ročními období, což se také odráží na aktuálním stavu šatníku. Nedorozumění při přebírání oblečení zabrání předchozí telefonická domluva. „I proto je nezbytné se předem telefonicky domluvit na číslech 553 653 776 nebo 737 615 459 na termínu předání a informovat pracovnici střediska, o jaké oblečení a jaké množství se bude jednat,“ dodává Tereza Adamcová, která připomíná, že textil musí být nezávadný a vypraný.