Charita pomáhá obětem povodní

26.06.2009 - Všichni si asi přejeme, aby už začalo léto, jak má být. Někteří lidé, zejména na Novojičínsku a Valašsku, si velmi přejí, aby přestalo pršet. Nenadálé povodně je zastihly v jejich domovech. Voda zaplavila domy, odnesla auta, zničila majetek. Živel si vyžádal životy nejméně jedenácti lidí. Charita Česká republika i Diecézní charita ostravsko-opavská se rozhodla obětem pomoci.
Pomozte obětem povodní 2009!Všichni si asi přejeme, aby už začalo léto, jak má být. Někteří lidé, zejména na Novojičínsku a Valašsku, si velmi přejí, aby přestalo pršet. Nenadálé povodně je zastihly v jejich domovech. Voda zaplavila domy, odnesla auta, zničila majetek. Živel si vyžádal životy nejméně jedenácti lidí. Charita Česká republika i Diecézní charita ostravsko-opavská se rozhodla obětem pomoci.

Charita Česká republika vyhlásila sbírkové konto na pomoc obětem povodní č. účtu 22770022/0800, variabilní symbol 906. Sama přidala na konto 300 000 Kč.

Diecézní charita ostravsko-opavská již mobilizuje dobrovolníky, kteří vyjedou místním lidem pomáhat. Koordinátorem pomoci byl za Diecézní charitu pověřen správce ostravské Vesničky soužití Vojtěch Branný. „Dobrovolníci by byli potřeba, ale až v příštích dnech, když se situace uklidní. Nyní je na místě hodně dobrovolných hasičů z celého kraje, kteří stále hledají oběti. Navíc je problematické se do postižených míst vůbec dostat. O možnosti vyslat dobrovolníky do oblasti budeme vědět více v příštích dnech,“ upřesnil Vojtěch Branný.

Charita Opava se připojuje k pomoci postiženým lidem. Výtěžek letošního Sluníčkového odpoledne věnuje na tento účel. Středisko vzájemné pomoci, které bude kontaktním místem pro tuto pomoc, hledá dobrovolníky a osoby, které by chtěly přispět finančně. Konkrétní informace budou známy v následujících dnech u Bc. Kataríny Durkáčové, tel. 737 615 459.

Děkujeme!

Děkujeme partnerům