Celonárodní sbírka potravin opět v zástěrách z Chráněných dílen sv. Josefa

19.11.2019 - Už podruhé v letošním roce proběhne celonárodní Sbírka potravin, kterou organizuje Česká federace potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací společenské odpovědnosti. Uskuteční se v sobotu 23. listopadu a její koordinátoři na mnoha místech republiky na sobě budou opět mít speciální zástěry s logem sbírky, které vyrobily Chráněné dílny sv. Josefa.

Sbírka potravin, probíhající pod záštitou ministra zemědělství a Evropské federace potravinových bank, je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci darem trvanlivých potravin a drogerie. Zapojené jsou vybrané prodejny obchodních řetězců Albert, Billa, Kaufland, Lidl, Makro, Penny a Tesco.

Vybrané potraviny jsou po ukončení převezeny do nejbližší potravinové banky, kde se roztřídí, zkontrolují a připraví pro odběratelské neziskové organizace. Posléze zboží putuje prostřednictvím regionálních potravinových bank přímo do odběratelských neziskových organizací, které pomáhají například opuštěným seniorům, matkám samoživitelkám, rodinám v krizi, lidem bez domova či lidem s psychickým a tělesným postižením. Potraviny, které se vyberou, nejsou určeny pro Charitu Opava, ale pro potřebné z jiných organizací. Potravinové sbírky pro naše klienty pořádají jednou ročně studenti Slezské univerzity v Opavě a také v rámci tzv. Postní almužny občané Vrbky a Služovic.

Sbírku podporuje celá řada známých osobností, mezi nimi také několik herců Dejvického divadla. Toho si všiml při své zářijové návštěvě v Chráněných dílnách sv. Josefa také herec Ivan Trojan, který zde našel na plakátku, propagujícím sbírku, hned tři své kolegy v typických zelených zástěrách.

Děkujeme partnerům