Byli jsme na Colours of Ostrava

20.07.2011 - Nadace OKD pozvala charitní Chráněné dílny sv. Josefa na chráněný jarmark, jenž byl součástí festivalu Colours of Ostrava...
Součástí hudebního festivalu Colours of Ostrava byl také chráněný jarmark. Pořádala jej Nadace OKD ve spolupráci s firmou ArcelorMittal a pozvala na něj řadu neziskových organizací, které zaměstnávají lidi se zdravotním postižením.

Pozvání do velkého stanu na Masarykově náměstí v Ostravě dostala také Charita Opava, již reprezentovaly Chráněné dílny sv. Josefa se svými keramickými a šitými výrobky. „Už předtím, v červnu, Nadace OKD podpořila charitní projekt v oblasti rozvoje chráněného zaměstnávání a část těchto financí bude použit na hrazení nákladů, spojených s výjezdy dílen na prodejní akce,“ uvedl marketingový pracovník Chráněných dílen sv. Josefa Pavel Šefránek. Jak dále řekl, tržby z prodejních akcí jsou významným přínosem a všude, kde dílny své zboží nabídnou, je o ně zájem. Nejinak to bylo i v Ostravě.

Chráněný jarmark byl blízko u hlavního pódia, takže o zákazníky nebyla nouze. Největší zájem byl o keramiku ve všech cenových relacích, na odbyt šly zejména žáby a růže, které se okamžitě vyprodaly. Organizátoři se o trhovce dobře postarali, dokonce jim přivezli občerstvení, nápoje a upomínkové předměty. „S tím jsme se dosud nikde nesetkali, navíc jsme dostali i volné vstupenky na páteční program. Ty jsme, bohužel, nevyužili, protože jsme museli prodávat, ale slyšet bylo dobře, tak to bylo příjemné,“ řekl dále Šefránek. Spokojen byl samozřejmě také s tržbou.

Charitní prodejce rovněž potěšil zájem zástupkyně ředitele Nadace OKD Lenky Markové. Po akci jim poslala mail s poděkováním: „Byli jste všichni úžasní a dvojnásob nás těší to, že jste úspěšně prodali mnoho svých výrobků…“

Nadace OKD v červnu podpořila projekt Charity Opava „Pohanka, suchá uhličitá koupel, prodejní akce – rozvoj chráněného zaměstnávání“. Věnovala na něj 477.580,- Kč. Projektové aktivity se týkají keramických dílen, šící a tkací dílny v Chráněných dílnách sv. Josefa a v Chráněné dílně ve Vlaštovičkách a Wellness centra, kde tak může dojít k rozšíření nabídky služeb. Nadace přispěla rovněž sociálně terapeutické dílně Radost na projekt „Nově v Radosti“, a to částkou 124.500,- Kč