Bezplatnou radu Vám poskytnou v Občanské poradně

05.10.2006 - Posláním Občanské poradny v Opavě je poskytovat rady, informace a pomoc všem, kteří se na ni obrátí. Cílovou skupinou jsou občané, kteří se dostali do obtížné životní situace a nedokáží ji řešit vlastními silami.
Posláním Občanské poradny v Opavě je poskytovat rady, informace a pomoc všem, kteří se na ni obrátí. Cílovou skupinou jsou občané, kteří se dostali do obtížné životní situace a nedokáží ji řešit vlastními silami.

Naše služby vyhledávají občané sociálně slabší, v mnoha případech nezaměstnaní, osamoceni, kteří nemají možnost svůj problém s někým řešit, neznají svá práva a nemají možnost se orientovat v měnící se legislativě. Občanské poradenství je charakteristické systémem práce s uživatelem, zplnomocňováním uživatele a komplexním přístupem k němu a jeho situaci. Je založeno na principech bezplatnosti, diskrétnosti, nestrannosti a nezávislosti.

Poradenství je poskytováno v 18 oblastech (sociální dávky, sociální pomoc, pojištění, pracovněprávní vztahy a nezaměstnanost, bydlení, rodinné a partnerské vztahy, majetkoprávní vztahy a náhrada škody, finanční a rozpočtová problematika, zdravotnictví, školství a vzdělávání, ochrana spotřebitele, základy práva ČR, občanské soudní řízení, veřejná správa, trestní právo, ústavní právo, právní systém EU, ekologie).

Blažena Svobodová, vedoucí  Občanské poradny


Činnost Občanské poradny můžete podpořit zasláním dárcovské SMS ve tvaru:
DMS CHARITAOPAVA na číslo 87777.
Děkujeme!
Cena SMS je 30,-, příjemce obdrží 27,-.

Děkujeme partnerům