Beseda o Afgánistánu vzbudila zájem

10.11.2010 - Klub svaté Anežky, dobrovolné sdružení Charity Opava, uspořádal přednášku otce Kamila Víchy o Afgánistánu. Zájem lidí byl mimořádný...
Nečekaný zájem Opavanů vzbudila přednáška vojenského kaplana a opavského rodáka otce Kamila Víchy. V úterý 9. listopadu ji uspořádal Klub svaté Anežky, který je dobrovolným sdružením Charity Opava.
 
Do pastoračního střediska minoritského kláštera v Opavě přišlo více než devadesát osob, převážně seniorů. Přestože zde byla hlava na hlavě, všichni vydrželi od začátku až do konce. „Takový nával jsme tedy nečekali,“ uvedla  členka realizačního týmu klubu Marie Smolková a neskrývala radost, že se přednáška nazvaná Afghánistán – hory a svoboda, tak vydařila.Vyprávění otce Kamila Víchy, který se nedávno vrátil z mise v afgánském Logaru, bylo nesmírně poutavé. To potvrdila i jedna z účastnic paní Dita: „Bylo to opravdu zajímavé, otec to vzal od přípravy na misi až po návrat, pověděl nám, jak se žije na základnách, jaké tam měli kontakty s obyčejnými Afgánci, o tom, jak se bojuje, ale i o školství. Předtím prý dívky do škol vůbec nechodily.“  Stejně nadšený byl i manžel paní Dity, který ji na přednášku doprovodil. „Mě zajímají ty vojenské věci, tak jsem rád, že jsem přišel a poslechl si, jak to tam ve skutečnosti je,“ prohlásil s tím, že to není poprvé, co navštívil akci Klubu svaté Anežky, a bude-li příležitost přijde zase.
 
 

Děkujeme partnerům