Benefiční odpoledne pro Matýska proběhne pod patronací Charity Opava

23.03.2019 - Pod patronací Charity Opava proběhne v pondělí 1. dubna v 17 hodin v kostele sv. Václava na Pekařské ulici v Opavě dražba dětských prací žáků ZUŠ Opava. Výtěžek z dražby, která bude součástí slavnostního zahájení 23. festivalu Další břehy, konajícího se letos pod názvem „Cesty ke štěstí“, je určena nemocnému Matýskovi.

Zahajovací odpoledne festivalu přinese pod názvem „Štěstí poslat dál – Benefice pro Matýska“, nejen zmíněnou dražbu, ale také krátké vystoupení Viktorie Černíkové, koncert studentů z pěvecké třídy Zuzany Vávrové, taneční vystoupení studentek Hany Pinkowské a zahrají také bubeníci pod vedením Ivo Samiece.

Desetiletý Matýsek, jemuž je výtěžek z dražby určen, už toho za svůj krátký život musel spolu s celou rodinou zvládnout opravdu hodně. Už když byl v bříšku, postihla ho tragédie. Protože se narodil značně předčasně, nechodí, nemluví, jezdí na vozíčku, a je plně závislý na pomoci své rodiny. Loni prohrála boj se zákeřnou chorobou také jeho maminka, a tak Matýsek na vše zůstal sám se starším bratrem a tátou.

Benefiční prodej a aukce obrazů pod patronací Charity Opava bude probíhat pouze po dobu slavnostního zahájení. Zakoupené a vydražené obrazy budou ihned předány novým majitelům oproti uvedené či vydražené finanční částce. Platby budou přijímány pouze v hotovosti. Aukci moderuje Jiří Siostrzonek.

Soubory ke stažení

Buletin FESTIVALU _Část10.pdf Buletin FESTIVALU _Část10.pdf 602 kB

Děkujeme partnerům