Basketbalisté vybrali pro Ukrajinu s pomocí Charity Opava přes 22 tisíc

23.03.2022 - Částka 22.566 korun odešla na účet Charity ČR na pomoc Ukrajině díky spolupráci Basketbalového klubu Opava a Charity Opava. Opavští basketbalisté uspořádali na dvou březnových zápasech s Nymburkem a Brnem sbírku na pomoc válčící Ukrajině, se kterou jim vydatně pomáhali klienti sociálně terapeutické dílny Charity Opava Radost.

Klienti sociálně terapeutické dílny během obou zápasů vedle nabídky kávy ze své pojízdné Kavárny pro Radost také rozdávali fanouškům stužky v ukrajinských národních barvách, které sami vyrobili. U toho je zároveň pořádali o příspěvek do kasičky na pomoc Ukrajině.

„Do kasiček se během obou zápasů vybralo od fanoušků 10.033 korun,“ vypočítává vedoucí Radosti Lucie Švejdíková, která je na hlavním snímku uprostřed vedle charitní koordinátorky pomoci Marie Hanušové (vlevo) a ředitelky marketingu BK Opava Alexandry Šimonové. K této částce pak představenstvo a členové Basketbalového klubu Opava přidali dalších12.533 korun. Celková částka 22.566 korun putuje na celorepublikový účet Charity ČR na pomoc Ukrajině.

Děkujeme!

Děkujeme partnerům