Basketbalisté BK Opava oplatili RADOSTI návštěvu

31.05.2017 - Do žluta se ve středu 31. května dopoledne zbarvilo ředitelství Charity Opava v Jaktaři. Klienty sociálně terapeutické dílny Radost totiž přišli navštívit basketbalisté BK Opava v čele s trenérem Petrem Czudkem.

Do žluta se ve středu 31. května dopoledne zbarvilo ředitelství Charity Opava v Jaktaři. Klienty sociálně terapeutické dílny Radost totiž přišli navštívit basketbalisté BK Opava v čele s trenérem Petrem Czudkem. Byla to návštěva na oplátku, protože basketbalisté v lednu hostili klienty Radosti na svém tréninku. A opět si všichni oblékli speciální trička v barvách opavských basketbalistů a logy BK Opava a Charita Opava spolu s nápisem „Držíme si palce!“

Lednová návštěva byla pro klienty Radosti velkým zážitkem, v hale pro ně byly připraveny čtyři tréninková stanoviště, kde se jim věnovaly opavské basketbalové hvězdy a učily je driblovat nebo házet na koš. Na návštěvu opavských borců u sebe ve středisku se tak těšili, že mnozí ani neuměli dospat. A pro své hosty si také nachystali překvapení – šest stanovišť, na kterých museli opavští basketbalisté zvládnout úkoly, které v Radosti tvoří náplň činnosti. Opavské sportovní hvězdy jste tak mohli spatřit tkát koberce, šít na šicím stroji nebo plést košíky z papíru.

Největším tahákem ale bylo společné focení, podepisování dresů a vůbec debaty se starými známými, vždyť mnozí basketbalisté se s klienty Radosti již znají křestními jmény. A tak všechny potěšil slib trenéra Petra Czudka, že tohle setkání určitě nebylo posledním.

V Radosti pomáhají již dvacet let lidem ve věku od 16 do 64 let s lehkým až středně těžkým mentálním postižením a také s chronickou duševní poruchou, kteří nejdou umístit na otevřeném ani chráněném trhu práce. Snaží se zde podporovat jejich samostatnost, poskytovat jim prostor pro seberealizaci, posilovat jejich sebedůvěru nebo pomáhat při navazování a prohlubování sociálních kontaktů. Posláním Radosti je ale také překonávat stigmatizaci lidí s mentálním postižením či duševní poruchou a přispět k tomu, aby okolí jejich klienty přijímalo pozitivně a nebálo se jich. Jak skvěle se to daří díky ochotě opavských basketbalistů, se můžete přesvědčit také na fotografiích z vydařeného setkání.

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Děkujeme partnerům