Připravujeme ojedinělý víkend pro lidi s postižením, můžete se hlásit

21.07.2023 - Víkend s bohatým programem pro dospělé osoby se zdravotním postižením chystá na říjen Charita Opava. Ojedinělá akce s názvem „Za zábavou a poznáním s radostí“, pro jejíž účastníky bude zajištěn i nocleh, proběhne s podporou statutárního města Opavy. Celkem deset dospělých osob se zdravotním postižením může díky této akci prožít od 6. do 8. října víkend plný zábavy, her a také výlet na zámek. Přihlášky je možno podávat již nyní, přičemž počet účastníků je omezen.

Akce proběhne v bezbariérových prostorách sociálně terapeutické dílny Radost na ulici Přemyslovců 26 v Jaktaři a v denním stacionáři Mraveneček na Neumannově ulici 3. Začne v pátek 6. října v 16 hodin přivítáním účastníků a seznamovacím večerem v Kavárně pro Radost. V sobotu 7. října se všichni vypraví na komentovanou prohlídku zámku v Raduni a po obědě v restauraci bude následovat terapeutické tvořivé odpoledne a disko párty. Na nedělní dopoledne pak bude pro účastníky připraveno další terapeutické tvoření, po němž se ve 13 hodin rozloučí.

Program je vhodný pro dospělé osoby se zdravotním postižením či s kombinovaným postižením, pro imobilní osoby využívající invalidní vozík, pro osoby, které nepotřebují zdravotnickou péči a které se mohou běžně stravovat a nepotřebují podporu zdravotnického personálu při užívání léků. Vhodný naopak není pro děti se zdravotním nebo kombinovaným postižením, pro osoby s poruchou autistického spektra, pro osoby vyžadující zdravotnickou péči, pro osoby se smyslovým postižením (například vážnými zrakovým či sluchovým postižením) nebo pro osoby, které ze zdravotních důvodů nemohou spát na běžné matraci na zemi.

Nocleh je zajištěn v prostorách denního stacionáře Mraveneček na Neumannově 3 v Opavě. K dispozici jsou matrace bez lůžek, účastníci proto budou potřebovat spacák, polštář, hygienické a osobní potřeby, vhodné oblečení a své léky. Cena pobytu je tisíc korun za jednu osobu a zahrnuje ubytování, plnou penzi, služby asistenta, vstupy a náklady na přepravu. Zájemci se mohou hlásit do 31. srpna 2023 e-mailem na adrese radost@charitaopava.cz nebo telefonicky na čísle 737 751 754.

Soubory ke stažení

Za_zábavou_a_poznáním_s_radostí_final.pdf Za_zábavou_a_poznáním_s_radostí_final.pdf 547 kB

Děkujeme partnerům