Zveme malé i velké na Sluníčkový den s Radostí, čeká Vás mnoho atrakcí!

13.06.2022 - Dvakrát za sebou musela v předchozích letech Charita Opava zrušit Sluníčkové odpoledne, tradiční setkání, během kterého se vždy koncem června na dvoře ředitelství v Jaktaři potkávají pracovníci, klienti, dobrovolníci, tříkráloví koledníci a další příznivci opavské Charity. Letos proto nabídne v pátek 17. června místo Sluníčkového odpoledne rovnou celý Sluníčkový den s Radostí. A určitě bude stát za to!

Sluníčkový den s Radostí přinese opět rodinnou veselici na oslavu blížících se prázdnin i začátku léta. Zábava pro malé i velké se letos ponese v duchu připomenutí třiceti let vzniku sociálně terapeutické dílny Radost, jejíž zrekonstruované prostory sídlí v areálu ředitelství Charity Opava na ulici Přemyslovců 26 v Jaktaři. Radost totiž dostala k třicátým narozeninám zcela nové prostory, ve kterých mohou uživatelé sociálně terapeutické dílny získat baristické a kuchařské dovednosti, naučit se pracovním postupům při práci se dřevem, keramikou, textilem, voskem a dalšími materiály. Právě sem pozve v dopoledních hodinách Charita Opava na prohlídky a slavnostní setkání bývalé zaměstnance, sponzory a samo-zřejmě také klienty a jejich rodiče či opatrovníky.

Širokou veřejnost pak přivítá ředitel Charity Opava Jan Hanuš ve 14.30 hodin a odstartuje tak odpoledne plné tvořivých dílen a aktivit pro děti a mnoha atrakcí, tradičně spojených s bohatým občerstvením. Na děti čeká i drobný dáreček z tomboly. Velkým lákadlem bude nepochybně účast basketbalistů BK Opava v čele s trenérem Petrem Czudkem. Ti si pro návštěvníky připravili soutěž v házení na koš a také autogramiádu. Akustickým vystoupením obohatí odpoledne opavský hudebník Petr Cieplý, který nedávno vydal duet se zpěvačkou Petrou Janů, a nachystána je řada dalších překvapení.

Děti si vyzkouší pletení košíků, výrobu odznaků a papírových sluníček, skládání dřevěného puzzle, zdobení letní dekorace či vyšívání. Chybět nebude vystoupení mažoretek, skákací hrad, malování na obličej, zvuková střelba a další atrakce. Lahodnou kávu Vám připraví klienti Radosti ve své pojízdné Kavárně pro Radost.

„Zveme všechny příznivce Charity Opava, bývalé zaměstnance či koledníky, zkrátka širokou charitní rodinu,“ vzkazuje jedna z organizátorek Slunečního dne s Radostí Pavlína Králová. „Nové prostory, které dostala Radost k třicátým narozeninám, jsme mohli pořídit i díky penězům z Tříkrálové sbírky, tak se přijďte podívat, čemu jste svými dary napomohli.“

Podrobný program i s časy začátků jednotlivých atrakcí najdete na přiloženém plakátku.

Soubory ke stažení

Sluníčkový den 2022.pdf Sluníčkový den 2022.pdf 2123 kB

Děkujeme partnerům