V pondělí 2. září to vypukne! Společně vybereme peníze na elektrický vozík pro paní Helu a pošleme ji na Hradecký slunovrat

12.08.2019 - Jedna z akcí celoročních oslav třicátého výročí založení Charity Opava má název „Elektrický vozík pro Helu Jombíkovou“. Crowdfundingová akce odstartuje počátkem září a Charita Opava ji připravuje ve spolupráci s festivalem Hradecký slunovrat. Pokud se nám společně podaří vybrat potřebné peníze, bude moci klientka a nyní i zaměstnankyně Charity Opava Hela Jombíková přijet na zimní koncert Hradeckého slunovratu na novém vozíku a recitovat návštěvníkům básně ze své sbírky „No tak mám diagnózu“.

„Podle lékařských papírů, které mám k dispozici, bych měla jen sedět a čekat na nejhorší. Tak to tedy ne,“ říká rozhodně paní Hela, která se musí denně vyrovnávat s progresivní nemocí, jejíž vinou je stále častěji odkázána na invalidní vozík. Přes svou vitalitu a odhodlání už ale na ovládíní svého mechanického vozíku nemá sílu, což tuto velmi činorodou paní omezuje ve všem, co by ještě mohla a chtěla zvládat. „Až budu jednou ležák, k čemuž asi bohužel směřuji, pak už mi ten vozík bude na nic. Teď si ho ještě můžu užít,“ vysvětluje naléhavost pořízení elektrického vozíku právě nyní, i když na něj od zdravotní pojišťovny ještě nemá nárok.

Vše odstartuje v pondělí 2. září večer na Startovači a na to, abychom společně vybrali potřebných 69.972 korun na lehký skládací elektrický vozík, budeme mít 48 dní. Poté se brány Startovače uzavřou – pokud se potřebný obnos nevybere, dostanou všichni dárci peníze zpět.

S touto variantou ale nikdo z organizátorů nepočítá. Sbírku paní Hely totiž podporuje mnoho lidí, kteří věří, že se vše podaří – kromě Charity Opava je to především celá komunita pořadatelů, sympatizantů i návštěvníku Hradeckého slunovratu, který s Charitou Opava spolupracuje od počátku své existence. A také kameraman a režisér Martin Žucha, který již začal natáčet materiály pro krátké motivační video i reportáž do Noevin a Křesťanského magazínu. Průběh sbírky bude průběžně filmovat a v listopadu na Hradeckém slunovratu o ní publiku představí sběrný dokument. První natáčení proběhlo ve středu 24. července v bytě paní Hely Jombíkové, která ho zvládla velmi statečně i přes zdravotní problémy, které ji přepadly uprostřed filmování. Reportáž uvedly Noeviny v úterý 30. července.

https://www.facebook.com/events/1792100454225976/

 

Děkujeme partnerům