Tradiční postní sbírku Služovic a Vrbky nepřerušila ani koronavirová krize

06.05.2020 - Ani koronavirová karanténa nezabránila občanům obcí Služovice a Vrbka upořádat tradiční dubnovou postní sbírku pro klienty Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné. Nouzový stav pouze znesnadnil její organizování, a tak předseda občanského sdružení Služovice a Vrbka Tomáš Barč dorazil s plným autem sanity a potravin do tohoto střediska Charity Opava výjimečně až počátkem května.

Sbírku uspořádalo sdružení již po osmé. Organizátoři postupovali stejně jako v předchozích letech velmi prakticky. Nejdříve si od vedoucí Chráněného a podporovaného bydlení Kateřiny Víchové vyžádali seznam komodit, které se budou klientům nejvíce hodit, a podle něj sepsali lístečky s jednotlivými druhy potravin či sanity, které pak roznesli po domácnostech obou obcí. „Letos se ovšem sbírka trochu opozdila, protože občané své dary přinášejí na náš obecní úřad, který měl ale z důvodu nouzového stavu pro veřejnost zavřeno,“ vysvětluje Tomáš Barč, proč oproti předchozím rokům dorazila pomoc místo v dubnu až v květnu.

„Moc děkujeme, díky skvělé koordinaci mezi dary převažovala sanita, což se nám nyní v čase zvýšených hygienických opatření bude skutečně velmi hodit. Velmi si Vaší pomoci vážíme,“ vzkazuje do Služovic a Vrbky za všechny klienty Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné Kateřina Víchová.

Děkujeme partnerům