Tesco nám předalo šek na téměř 60 tisíc korun pro lidi s duševní nemocí

21.02.2019 - Šek na částku 58.318 korun slavnostně předala ve čtvrtek 21. února manažerce Charity Opava Pavlíně Králové ředitelka opavského hypermarketu Tesco Andrea Marková. Peníze jsou určeny pro nákup praček klientům Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné.

Hypermarket Tesco v Opavě prošel před nedávnem modernizací a zákazníkům se představil v novém kabátě. V rámci slavnostního otevření obchodu po modernizaci proběhla také akce pod názvem „Společně na pomoc potřebným“, spočívající v tom, že z každého nákupu nad 500 korun darovalo Tesco 10 % právě Charitě Opava. Celkem se tak podařilo vybrat 58 318 korun.

„Vždy se po otevření každého obchodu snažíme podpořit nějakou místní neziskovou organizaci,“ vysvětlila Andrea Marková. „Při výběru organizací se snažíme zohlednit jejich působení v místě našeho obchodu, jejich konkrétní aktivity a podporu místních obyvatel, což Charita Opava přesně splňuje,“ dodala.

Finanční prostředky využije Charita Opava na nákup praček do bytů střediska Chráněné a podporované bydlení. „Cílová skupina jsou lidé s duševním onemocněním, kteří nemají často návyky a potřebují podporu v základních životních dovednostech, ať už se jedná o udržování domácnosti, vedení financí, vaření či úklid,“ řekla během slavnostního předávání manažerka sociálních služeb Charity Opava Pavlína Králová. Zúčastnil se ho i náměstek primátora Opavy Igor Hendrych. „Je skvělé, že existují aktivity jako filantropie firem a společenská odpovědnost,“ poznamenal mimo jiné. „Budeme rádi, když se zapojí i jiné firmy, které mají prostředky pro podporu potřebným,“ dodal.

Pavlína Králová předala ředitelce hypermarketu Tesco Andree Markové jako výraz díků keramického anděla z charitních chráněných dílen. A z krátké srdečné schůzky před slavnostním předáním šeku také vyplynulo, že spolupráce Charity Opava a opavského hypermarketu Tesco touto akcí určitě nekončí.

Děkujeme partnerům