Služovice a Vrbka věnovaly své postní snažení opět klientům chráněného bydlení

19.04.2023 - Velké množství trvanlivých potravin a úklidových a hygienických prostředků předal v úterý 18. dubna vedoucí Chráněného a podporovaného bydlení Kateřině Víchové předseda Občanského sdružení Služovice a Vrbka Tomáš Barč. Členové sdružení sbírku tohoto potřebného zboží pro klienty Chráněného a podporované bydlení, kterými jsou lidé s psychickým onemocnění, zorganizovali spolu s obecním úřadem Služovice již po dvanácté a opět v postním čase v rámci takzvaného postního snažení.

Zboží, které bude klientům sloužit celý rok, přebral spolu s Kateřinou Víchovou také ředitel Charity Opava Jan Hanuš. „Získali jsme množství trvanlivých potravin, které budeme vydávat v průběhu roku klientům pobírajícím dávky hmotné nouze,“ osvětluje využití sbírky Kateřina Víchová. Stejně tak to bude i u úklidových a hygienických prostředků. Pro klienty, kteří musí z důvodu svého onemocnění vyjít měsíčně jen s minimálními finančními prostředky, je pomoc občanů Služovic a Vrbky nedocenitelná. „Mnohé z toho, co dostávají darem, by pro ně bylo za jiných okolností zcela nedostupné,“ dodává Kateřina Víchová.

Organizátoři sbírky už velmi dobře vědí, jaké zboží mají u občanů obce poptávat. Díky tomu se v darech objevují potraviny s dlouhou dobrou spotřeby a takové hygienické a čisticí prostředky, které klienti tohoto střediska Charity Opava skutečně potřebují a do posledního kusu využijí. „Jsme za to, že na nás už tak dlouho a pravidelně myslí, organizátorům sbírky a občanům Služovic a Vrbky vděčni, jejich dary skutečně účinně a smysluplně pomáhají lidem, kteří si této pomoci velmi váží,“ vzkazuje závěrem s velkými díky Kateřina Víchová.