S přáníčkem si v květinářství Anděl koupíte také obrázek z Mravenečku

13.07.2022 - Pokud si v květinářství Anděl na Krnovské ulici v Opavě koupíte pro jakoukoli slavnostní příležitosti květiny, můžete si k němu přibrat také originální přáníčko. Originální proto, že v něm najdete obrázek, který vyrobili klienti Mravenečku. Tímto neotřelým způsobem pokračuje spolupráce majitelky květinářství Gabriely Andělové a klientů Mravenečku, která začala již v prosinci loňského roku.

Obrázky s neopakovatelnou atmosférou vyrábějí klienti Mravenečku speciální technikou, takzvanou enkaustikou, pomocí které již například kdysi vytvořili padesát novoročních přání pro VIP partnery Charity Opava. „Tato technika spočívá v tom, že klienti tvoří obrázky pomocí vosku a speciální žehličky,“ vysvětluje vedoucí Mravenečku Jana Konopková. „Sami si vyberou barvy a sami také tahem ruky obrázek podle vlastní fantazie vytvoří, což i přes svůj handicap s pomocí pracovníka zvládnou,“ dodává.

Gabriela Andělová do Mravenečku dodala kartičky na přáníčka, na které se obrázky nalepí. Na zadní straně přání pak bude napsáno, že se na jeho výrobě podíleli klienti Mravenečku. „Pro naše klienty je určitě důležité, že mohou veřejnosti ukázat, že i lidé s těžkým kombinovaným postižením jsou schopni se podílet na výrobě hezkých věcí,“ uzavírá Jana Konopková.

Mravenečci se s paní Gabrielou Andělovu seznámili díky tomu, že prodejna květin Anděl leží jen kousek od jejich sídla. V prosinci loňského roku zde například připravili pro klienty tohoto střediska Charity Opava výrobu vánočních dárků a letos v květnu zase tvorbu dárků pro maminky k jejich svátku. A není divu, že se tady klientům i zaměstnancům líbí, vždyť kromě originálního tvoření pro ně Gabriela Andělová vždy také přichystá občerstvení, v němž nechybí káva, koláčky, nealkoholické šampaňské i nealkoholické ochucené pivo. „Děkujeme,“ vzkazují do svého oblíbeného květinářství.

Děkujeme partnerům