Rozsah činnosti Charity Opava mnohé příjemně překvapuje

30.06.2005 - Toulavý autobus je název prezentační akce, při které Charita Opava představuje svou činnost odborné i laické veřejnosti. Během velmi krátké doby se nám podařilo uspořádat tři Toulavé autobusy, ve čtvrtek 2. června pro dobrovolníky D-venkova, 9. června pro úředníky sociálního odboru Magistrátu města Opavy a 23. června pro úředníky Úřadu práce Opava. Všechny tři skupiny hostů byly překvapeny rozsahem činnosti Charity Opava, což odpovídá jednomu z hlavních cílů, společnému pro všechny připravované prezentace, a to ukázat šíři činnosti organizace, být příjemnými průvodci a posilovat pozitivní image.
Toulavý autobus je název prezentační akce, při které Charita Opava představuje svou činnost odborné i laické veřejnosti. Během velmi krátké doby se nám podařilo uspořádat tři Toulavé autobusy, ve čtvrtek 2. června pro dobrovolníky D-venkova, 9. června pro úředníky sociálního odboru Magistrátu města Opavy a 23. června pro úředníky Úřadu práce Opava. Všechny tři skupiny hostů byly překvapeny rozsahem činnosti Charity Opava, což odpovídá jednomu z hlavních cílů, společnému pro všechny připravované prezentace, a to ukázat šíři činnosti organizace, být příjemnými průvodci a posilovat pozitivní image.

Dobrovolníci, kteří působí na vesnicích v okolí Opavy v rámci projektu Hodina týdně pro druhé - aneb senioři seniorům, který je podporován z programu EU Phare 2002 - Podpora aktivního života seniorů, se akce účastnili v počtu 30 osob. Na vesnicích v okolí Opavy již služby některých středisek Charity po dobu trvání tohoto projektu nabízejí a nyní mohli své poznatky rozšířit o další zkušenosti.

Z reakcí hostů - úředníků sociálního odboru MMO vyplynulo, že se jim akce také líbila. Pozvání přijalo pozvání 34 úředníků.

"Perfektně promyšlená a vzorně organizačně zajištěná akce! Určitě prohloubila obzor všem pracovníkům o činnosti Charity a jejím rozsahu. Věříme, že se do budoucna vzájemné poznání dobře odrazí v každodenní práci při řešení situací našich klientů. Děkujeme!"

"Všem pracovníkům Charity patří dík za stále nedoceněnou práci při zajišťování rozsáhlých služeb poskytovaných všem potřebným. Dnešní "toulavý autobus" byl jistě vhodným prostředkem k tomu, aby také pracovníci Magistrátu získali praktický přehled o všech vašich činnostech a tímto mohli předávat informace ostatním občanům."

"Děkuji za vzorně zajištěnou prezentační akci. Všichni pracovníci středisek byli velmi milí a představili nám svoji práci, je na nich vidět zaujetí pro svou práci. Přeji Vám hodně ochotných a vstřícných lidí a těším se na další spolupráci a setkávání nejen "na půdě charity"."

Úředníci Úřadu práce Opava - jakožto spolupracující organizace Charity Opava - pozvání do Charity rádi přijali. Prohlídka Charity Opava se jim velmi líbila a spokojeně odcházeli s nákupem z Chráněných dílen sv. Josefa.

Potěšila nás projevená pochvala i ochota hostů a byla to příjemná motivace jak pro zaměstnance Charity Opava tak pro organizátory této akce.

Děkujeme partnerům