Reportéři TV Noe uspořádali pro Pokojný přístav bazar v taverně Agiu Georgiu (+ repo Křesťanského magazínu ČT)

06.06.2022 - Když počátkem května požádal personál mobilního hospice Pokojný přístav veřejnost o finanční pomoc na koupi auta pro novou zdravotní sestru, určitě nikdo z týmu netušil, jaké nadějeplné příběhy budou celou akci doprovázet. O jeden z nich se postarali režisér Martin Žucha a kameramanka Elisavet Prousali při natáčení reportáže pro TV NOE.

Tím, že jejich reportáž, která svou kvalitou výrazně převyšuje standart televizního zpravodajství, odvysílaly NOEVINY 28. dubna, ale pro Martina Žuchu a Elisavet Prousali jejich pomoc Pokojnému přístavu neskončila. Elisavet je totiž součástí rodiny Statise Prusalise, který v roce 1990 koupil zpustlý a požárem poničený zámek v Porubě a celý jej zrekonstruoval. Součástí zámeckých prostor je také řecká taverna Agiu Georgiu, česky Svatý Jiří, kde pořádají pravidelný dobročinný bazar. „A tak jsme se rozhodli náš v pořadí již 41. dobročinný bazar tentokrát uspořádat pro Pokojný přístav,“ říká sestra Elisavet Prousali Sofia.

Na dobročinném bazaru, kam dostaly pozvání také Eva Fojtíková a Eva Mertová z Pokojného přístavu, se nakonec vybralo šest a půl tisíce korun. „To, že se kvůli nás sešli a uspořádali takovou akci, to pro nás hodně znamená,“ vzpomíná Eva Fojtíková. A vše se nakonec dočkalo zvěčnění také v reportáži, kterou odvysílala Česká televize v pořadu Křesťanský magazín. A tak si atmosféru bazaru i pomoci můžete vychutnat také na odkazu níže.

Děkujeme!

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1098528273-krestansky-magazin/422236100121005/cast/915636/

Děkujeme partnerům