Přijďte si pro inspiraci

30.03.2007 - Někdo by si mohl myslet, že starý člověk už chce jen klid a pohodu. Aby ho nikdo nerušil a on mohl dřímat v křesle nebo sledovat televizní program. Tak to se určitě nedá říci o návštěvnících Klubu sv. Anežky, denního stacionáře pro seniory. I když jsou to lidé s psychickým nebo fyzickým handicapem, velice rádi se veselí a vtipkují. Zařízení nabízí svým klientům bohatý program i odbornou péči.
Někdo by si mohl myslet, že starý člověk už chce jen klid a pohodu. Aby ho nikdo nerušil a on mohl dřímat v křesle nebo sledovat televizní program. Tak to se určitě nedá říci o návštěvnících Klubu sv. Anežky, denního stacionáře pro seniory. I když jsou to lidé s psychickým nebo fyzickým handicapem, velice rádi se veselí a vtipkují. Zařízení nabízí svým klientům bohatý program i odbornou péči.

V rámci oslav 12. výročí založení tohoto zařízení se v pátek 22. března uskutečnilo již tradiční, milé setkání s Mons. Josefem Veselým. Verše P. Josefa Veselého jsou mezi lidmi velmi oblíbené. Také senioři z Klubu sv. Anežky se s děkanem ve výslužbě setkávají velmi rádi. Program byl připraven asi na hodinu. P. Veselý mluvil o svém předchůdci P. Františku Vičarovi i o svém životě a vyprávění bylo prokládáno novými i již známými básněmi. Nakonec mu všichni přítomní srdečně popřáli k jeho jmeninám. Páteční dopoledne prožili všichni v příjemné atmosféře. "Byl to můj nejhezčí den prožitý v klubu," řekla bezprostředně po skončení akce paní, která užívá služeb zařízení už 6 let.

Také na duben je připravený opravdu zajímavý program. Při „Jarních sportovních hrách“ si zasoutěží ve stavění komínu či zapínání knoflíků. Kdo má nejsilnější dech, dofoukne dál kouli z papíru a nejšikovnější prsty dostanou nejrychleji zápalky do krabičky. A při tom všem nezapomínají na svoji bezpečnost. Na setkání se zaměstnancem městské policie si připomenou, čeho se při pochůzkách městem vyvarovat.

A ještě pozvánka. Uživatelé služeb i zaměstnanci Klubu sv. Anežky mají šikovné ruce a dobré nápady. Přijďte se přesvědčit! Ve středu 4. dubna a ve čtvrtek 5. dubna od 8 do 12 hodin máte jedinečnou možnost prohlédnout si jarně vyzdobené prostory stacionáře. Trocha inspirace pro velikonoční výzdobu vlastního bytu se jistě bude hodit.

Děkujeme partnerům