Přerušení sociální rehabilitace v červenci a srpnu

15.08.2005 - Na dobu dvou měsíců (červenec a srpen) byla plánovaně přerušena v Domě pro zrakově postižené výuka sociální rehabilitace. Tuto přestávku využije většina z obyvatel i zaměstnanců k vybrání svých dovolených. Výuky sociální rehabilitace využilo k zlepšení svých dovedností v uplynulém roce 14 obyvatel, kteří pravidelně navštěvovali tyto předměty: výuka čtení a psaní Braillova bodového písma, výuka práce s osobním počítačem, výuka prostorové orientace a samostatného pohybu, nácvik vlastnoručního podpisu, osobní péče, základní postupy v kuchyni a stolování, péče o oděv, domácí práce atd.
Na dobu dvou měsíců (červenec a srpen) byla plánovaně přerušena v Domě pro zrakově postižené výuka sociální rehabilitace. Tuto přestávku využije většina z obyvatel i zaměstnanců k vybrání svých dovolených. Výuky sociální rehabilitace využilo k zlepšení svých dovedností v uplynulém roce 14 obyvatel, kteří pravidelně navštěvovali tyto předměty: výuka čtení a psaní Braillova bodového písma, výuka práce s osobním počítačem, výuka prostorové orientace a samostatného pohybu, nácvik vlastnoručního podpisu, osobní péče, základní postupy v kuchyni a stolování, péče o oděv, domácí práce atd.

"Od září, kdy bude výuka opět pokračovat, dojde v sociální rehabilitaci k některým drobným změnám. Protože se úrovně znalostí a okruhy zájmu našich instruktorů neustále zvětšují, bude rozšířena i výuka rehabilitací. Pro velký zájem ze strany klientů začne základy práce na PC vedle Pavla Veverky vyučovat Václav Burda. Uspokojíme tak neustále se zvyšující nároky našich klientů v této oblasti", sdělila vedoucí sociální rehabilitace v Domě sv. C. a M. Mgr. Eva Kubesová.

Děkujeme partnerům