Postní snažení z Vrbky a Služovic pomůže lidem s duševním onemocněním

26.04.2019 - Již po sedmé dorazilo letos v dubnu na ředitelství Charity Opava v Jaktaři auto, plné všemožných úklidových a hygienických prostředků. Řídil ho místostarosta Služovic Tomáš Barč a sanitu, kterou dovezl, věnovali našemu Chráněnému a podporovanému bydlení pro duševně nemocné občané obcí Služovice a Vrbka v rámci akce Postní almužna.

Postní sbírku pro klienty tohoto střediska Charity Opava pravidelně organizuje ve spolupráci s obcí Služovice občanské sdružení Služovice a Vrbka. Jeho členové již za dobu spolupráce s Chráněným a podporovaným bydlením dobře vědí, o jaké zboží je největší zájem. Kromě toho, že sbírku pravidelně na začátku postní doby vyhlásí v obecním zpravodaji, v ohláškách či obecním rozhlase, roznášejí také přímo po jednotlivých domovních schránkách lístky, na nichž je rozepsáno konkrétní zboží, aby byl sortiment darovaných hygienických potřeb co nejrozmanitější.

Klienti Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné jsou vinou svého onemocnění velmi často v nezáviděníhodné finanční situaci. Každá takováto pomoc pro ně hodně znamená, protože jsou většinou nuceni vyjít jen ze svých invalidních důchodů. Občanům Vrbky a Služovic, kteří letos sbírku opět zorganizovali a také do ní přispěli, proto srdečně děkují.

Děkujeme partnerům