Pokojný přístav si na mši připomene zesnulé klienty

23.11.2021 - Mši svatou za zemřelé klienty mobilního hospice Pokojný přístav bude sloužit ve středu 24. listopadu otec Klement Rečlo. Pravidelné vzpomínkové setkání na klienty Pokojného přístavu, kteří odešli v tomto kalendářním roce na věčnost, musela loni Charita Opava z důvodu vyhlášeného nouzové stavu zrušit.

Sestry Pokojného přístavu to velmi mrzelo, protože mezi nimi a lidmi pečujícími doma o své blízké vznikají často velmi osobní vztahy, které pokračují i poté, co již služeb mobilního hospice není třeba. Aby mohla letošní v pořadí již desátá vzpomínka proběhnout, uskuteční se jinak, než jak bylo zvykem předchozích devět let.

První změnou je to, že se mše svatá poprvé skuteční v konkatedrále Nanebevzetí Panny Marie v Opavě. „Důvodem je to, že v případě zpřísnění podmínek na pořádání společenských akcí bude v konkatedrále lepší možnost dodržovat nařízení rozestupy,“ vysvětluje vedoucí Pokojného přístavu Eva Mertová. Ze stejného důvodu se pro letošní rok rozhodli pořadatelé raději zrušit setkání pozůstalých, které vždy po mši probíhalo v Denním stacionáři pro seniory.

„Mše bude určena především pozůstalým po klientech, které jsme doprovodili na věčnost v letošním roce,“ upřesňuje Eva Mertová, „těm jsme již rozeslali osobní pozvánky.“ Mše ale bude veřejná, takže zveme touto cestou každého, kdo by chtěl přijít, mše začíná v 17 hodin.

Děkujeme partnerům