Podívejte se na nové auto Pokojného přístavu, na které jste se složili. Děkujeme!

25.07.2022 - Tak to je on! Nový automobil Volkswagen Polo, na který se složili občané Opavska, už slouží zdravotním sestrám mobilního hospice Pokojný přístav. Tým Pokojného přístavu se na veřejnost s prosbou o pomoc při pořízení potřebného automobilu pro novou zdravotní sestru obrátil v dubnu. Následovala velká vlna solidarity, díky které se vybraly potřebné finance.

Mobilní hospic Charity Opava Pokojný přístav už za patnáct let existence doprovodil v domácím prostředí v posledních dnech života téměř dva tisíce lidí z Opavska. Aby mohl tým hospice vyhovět všem zájemcům, kterých stále přibývá, přijal novou zdravotní sestru. Ta má nyní díky solidaritě mnoha lidí z Opavska k dispozici také potřebný vůz. Automobil Volkswagen Polo pomohla Pokojnému přístav sehnat firma Porsche Inter Auto CZ spol. s r.o. – Auto Heller Opava, se kterou Charita Opava dlouhodobě spolupracuje.

„Každý z mnoha dárců si může pokaždé, když na silnici uvidí projíždět náš nový vůz, jak jede s pomocí k pacientovi, s hrdostí říci, že se na této pomoci také podílí,“ vzkazuje s díky vedoucí Pokojného přístavu Eva Mertová.